Ingredienser
4 ägg
1 dl sockerfri sötning (min favorit: Nick’s) – kan uteslutas
200 g mörk choklad, gärna minst 72%
200 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl mandelmjöl (kan uteslutas)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 °C.
Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter en stund.
Smält smör och mörk choklad. Rör ner grädden i chokladsmeten.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner chokladsmeten i äggsmeten och rör sedan ner de torra ingredienserna. Häll smeten i liten springform med bakplåtspapper färst i botten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. OBS! Kakan SKA vara wobbly och kladdig, den blir bra i kylen sedan.
Låt kallna i kylskåp några timmar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 1
- Kalorier: 282
- Fett: 28.5
- Kolhydrater: 3.5
- Fiber: 2
- Protein: 2.5