Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kladdkaka LCHF Glutenfri


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.9 från 38 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 12

Ingredienser

4 ägg
1 dl sockerfri sötning (min favorit: Nick’s) – kan uteslutas
200 g mörk choklad, gärna  minst 72%
200 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl mandelmjöl (kan uteslutas)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver


Instruktioner

Sätt ugnen på 180 °C.
Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter en stund.
Smält smör och mörk choklad. Rör ner grädden i chokladsmeten.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner chokladsmeten i äggsmeten och rör sedan ner de torra ingredienserna. Häll smeten i liten springform med bakplåtspapper färst i botten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. OBS! Kakan SKA vara wobbly och kladdig, den blir bra i kylen sedan.
Låt kallna i kylskåp några timmar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 282
  • Fett: 28.5
  • Kolhydrater: 3.5
  • Fiber: 2
  • Protein: 2.5