Gomorron!
I dag ska vi ha släktkalas för Alice och jag och tjejerna ska strax börja baka.
Självklart gör jag den godaste LCHF Kladdkakan!
Den är en utveckling från min populära kladdkaka som ni hittar HÄR men jag tycker att den här blir godare! Tål du inte mandelmjöl så rekommenderar jag det andra receptet dock.
Kladdkakan går att tredubbla receptet och sedan gräddas på plåt, då blir det brownies!
Grädda dem då lite längre, ca 15 minuter.
Jag föredrar att göra den här i en liten springform (20 cm) då jag vill ha den lite högre. (Runt eller fyrkantig!)
Vid 24 cm blir den lite plattare.
Pudra pulveriserat erythritol över (mixa Nick’s i mixer eller ta Sukrin Melis) eller vanligt florsocker om du hellre vill ha det.
Servera med lättvispad grädde och njut!
Det blir mastig kladdkaka så jag skär den i 12 bitar.
Prova den här och glöm inte att recensera här nedan om ni provat den och rekommenderar den!
Skriv utKladdkaka LCHF Glutenfri
- Portioner: 12
Ingredienser
4 ägg
1 dl sockerfri sötning (min favorit: Nick’s) – kan uteslutas
200 g mörk choklad, gärna minst 72%
200 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl mandelmjöl (kan uteslutas)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 °C.
Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter en stund.
Smält smör och mörk choklad. Rör ner grädden i chokladsmeten.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner chokladsmeten i äggsmeten och rör sedan ner de torra ingredienserna. Häll smeten i liten springform med bakplåtspapper färst i botten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. OBS! Kakan SKA vara wobbly och kladdig, den blir bra i kylen sedan.
Låt kallna i kylskåp några timmar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 1
- Kalorier: 282
- Fett: 28.5
- Kolhydrater: 3.5
- Fiber: 2
- Protein: 2.5
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
123 kommentarer
Har gjort denna kladdkaka 2ggr nu och jag ÄLSKAR den! Bytte dock mandelmjölet mot kokosmjöl istället, supergott! Gjorde den en gång med den svindyra ingrediensen vaniljpulver och en gång utan och kände ingen skillnad. Så kommer lämna det utanför i fortsättningen. Kommer göra denna många, många gånger mer!
härligt att det uppskattades! Tack för fin feedback <3
Detta är min go-to kladdkaka sen flera år tillbaka, saknar motstycke! Nu ska jag bjuda på den imorgon kväll igen 😍
så bra recept!! 🙂
Tack! vad glad jag blir! <3
Helt galet god 😍
Så fluffig OCH kladdig
Jättegod! Tack för receptet!
Härligt att det smakade!
Ljuvlig och försvinnande god
Härligt att den uppskattades!
Godaste kladdkakan någonsin. Lagoms kladdig hela kakan igenom!
Men halleluja moment 🙏🏻 Så otroligt gott! Min 2årig älskar den oxå 😍
Tack för fiiiiin feedback <3
[…] i min goda kladdkaka […]
Den är bara bäst! Så smakrik! Min favorit numera. Lyckad varje gång! Stort tack!
Tack för fin feedback! Vad roligt att du tycker om receptet!
Mycket god kladdkaka! Använde 90 % choklad och Ica sötströ och efter att ha vilat i kylskåpet över natten var kakan perfekt. Jag älskar dina recept!
Tack snälla! Härligt det smakar!
Hittade just till din sida och provade detta recept. Blev superbra! Tusen tack! 😍
Bakade denna igår och bjöd på idag med grädde till! Gillades av alla, vuxna som barn! Gjorde i en 24 cm springform.
Härligt att det smakade, tack för feedback!
Bästa LCHF-recept jag provat!
Vansinnigt god. Jag hade ingen choklad hemma så hade i 3.5 msk kakao istället. Gräddade i en brödform i ca 18 minuter, den var fortfarande rinnig när jag tog ut den men stoppade den i kylen och litade på att den skulle stelna. Visst gjorde den det litegrann! Smakar som chokladmousse i en kaka så krämig som den är! Nästa gång kör jag nog 20 min, men den var underbar. Och farlig…..
Jag har gjort detta recept två gånger nu.
Första gången med stora muffinsformar.
Gräddade i 180 gr rader i 10 minuter, som någon skrivit.
Det blev inte bra. De blev övergräddade och torra.
Men körde man en i mikron en kort stund gick de väldigt bra att äta 🙂
Andra gången så använde jag mellan stora muffinsformar.
Blev då 20 stycken. Gräddade i 200 grader i 5 minuter perfekt.
Det kan jag verkligen rekommendera i dessa coronatider.
Med muffinsformar lätt att bara ta sin 🙂
Så otroligt god kladdkaka! Bakar den jämt!
Alltså denna REKOMMENDERAR jag verkligen. Såååå god. WOW
Tack för feedback! 🙋🏻♀️
Wow! Underbart att hitta ett sådant här recept som jag kan äta med hyffsat gott samvete som diabetiker! Kan ju även göra den laktosfri! Jag har rekommenderat den här, supergod!!
Denna är helt fantastisk! Fick inte ha den ifred från ”icke-LCHF:are” som föredrog denna framför de vanliga kakorna :-). Finns ingen anledning att testa något annat recept känner jag. Denna är ”THE kladdkaka” 🙂
Älskar!
Tack för feedback! 🙏🏻
Verkligen super god!
Den här kommer bli en favorit hos oss
Supergod och enkel att göra 🙂
Rekomenderas varmt !
Tack för feedback!
Favoriten! Lätt att göra och funkar för så många trots diverse allergier. Har även använt den som botten i en trelagers chokladkaka och det funkar det med om man tillagar den lite längre tid.
Härligt att höra! Tack för feedback! <3
Supergoood…..
Mäktig, fantastiskt god! Nog den godaste någonsin, men jag skulle kalla den en chokladtryffel-tårta mer än kladdkaka. Gräddade lite längre ca 16 min i 20 cm form kanske gjorde det den mer kompakt, men en succé. Använde 86% Lindt choklad.
Trodde inte det skulle stämma med 12 bitar, men absolut rätt storlek på bitar även för en chokladfantast!
Fråga, vi fick över- någon som provat att frysa in och äta vid senare tillfälle?
Nyfiken på om du provade att frysa kakan och om det isåfall gick bra? 😊
Mäktig, fantastiskt god! Nog den godaste någonsin, men jag skulle kalla den en chokladtryffel-tårta mer än kladdkaka. Gräddade lite längre ca 16 min i 20 cm form kanske gjorde det den mer kompakt, men en succé. Använde 86% Lindt choklad.
Trodde inte det skulle stämma med 12 bitar, men absolut rätt storlek på bitar även för en chokladfantast!
Fråga, vi fick över- någon som provat att frysa in och äta vid senare tjmkfälle?
Supergott! Bakade denna då min pappa har diabetes typ 2 och jag har graviditetsdiabetes. Hela familjen (mina föräldrar, syskon, respektive, sambo och barn) tyckte att den va underbar! Tack!
Tack Sofia vad roligt att den uppskattades så! <3
Den här är verkligen jätte god 😋
Vad roligt att du tycker det!
Älskar denna kladdkaka! Den får bli vår midsommartårta med vispad grädde till.
Som nybliven lchf-ätare tillika kladdkakeälskare så blev jag jätteglad när jag såg detta! Ska absolut prova, tack! En fråga bara, jag har köpt hem Steviasocker från mathem i nån slags ströform men det står att Stevia är 300 gånger sötare än vanligt socker. Är din angivelse bara icas stevia eller tror du jag kan använda min?
Hej! Jag vet inte vad det är för märke på din sötning? Är den helt sockerfri?
Vilken choklad använder du? Sockerfri mörk eller vilken mörk choklad som helst med 86%??
Fantastisk god. Räcker med en liten bit för den är så mastig😋
Härligt att höra! ja håller verkligen med, man kan skära den som typ tryfflar!
Gjorde denna igår, stod i kylen över natten och avnjöts idag med grädde och hallon. Den blev super! Dallrig när jag tog ut den från ugnen, men hade ”is i magen” för blev ju sen perfekt konsistens 😛
Vad roligt att den smakade! Tack för feedback ☀️
Otroligt god! Den gick dock inte bra att skära med kniv, pga moussekonsistens. Dessutom tyckte vi att en halv bit var absolut tillräckligt då den var så mastig. Jag gräddade i en liten fyrkantig form med bakplåtspapper, ca 20×15 cm. Då blev den hög och krämig. Den var helt wobbly när jag tog ut den efter 12 min, men perfekt efter en natt i kylen. Högsta betyg!
Väldigt god som tårta! Täckt med vispad grädde + massor av delade jordgubbar!
Nästa gång (ingen sötning 86% choklad) i ugnen i 15 min, dela som tårtbotten, mosad banan som fyllning och grädde + ett berg av jordgubbar!, midsommartårtor!
Supertips, tack för det! =)
Hej! Har en fråga angående tiden i ugnen. Gjorde denna kladdkaka, efter 8 min i min ugn var det fortfarande bara smetig konsistens. Var tvungen att ha den i ugnen i ca 30 min innan stickan inte var kladdig. Stämmer verkligen tiden?
Stickan ska vara kladdig 🙂 Den stelnar i kylen sedan.
Helt klart bästa kladdkakan nånsin, jag som inte tidigare hade någon springform modell mindre, gick och handlade en 22 cm/diameter enkom för att baka denna smaskiga. Nu har jag gjort en gång som ursprungsreceptet fast fick baka 15 mnuter och den var fortfarande löso dallrig i mitten, men perfekt efter fyra timmar i kylen. Andra gången använde jag 100 gram ljus choklad och 100 gram mörk, båda av märke Cloetta och sockerfri, dessutom en deciliter hackade valnötter i. Denna blev helt utomjordisk god! Undrar om jag också ska testa med rivet apelsinskal, låter som en annan ljuvlig variant.
Har haft den inne i 12 minuter, men den är alldeles dallrig och lös, ska den vara det?
Den ska vara lite dallrig i mitten ja men inte helt wobblig.
Jag har gjort denna X antal gånger nu och vi tröttnar aldrig. Jag har i rivet skal från två ekologiska apelsiner, det är såååå gott! Jag river ner skalet i chokladsmeten.
Idag var jag helt i mitt parallella universum och körde med elvispen på full gas när jag blandade i chokladsmeten och de torra ingredienserna. Konsistensen blev som en mousse, och då den var klar och fått stå till sig på altanen i kylan, var den fantastiskt fluffig och fortfarande mousseaktig. Supergod med apelsinmarinerade hallon och lösvispad grädde.
Åh vilket bra tips!! Tack för det! ❤️
Detta är på riktigt den GODASTE kladdkakan jag någonsin ätit. Och jag har ätit mååååånga kladdkakor. Det är nästan för bra för att vara sant att man kan äta LCHF och ändå ta en bit sån här kaka till fredagsmyset! Med tanke på att min stora svaghet är choklad i alla dess former bådar detta gott för min LCHF-framtid!
Vad roligt att den smakade! 🌼 Tack för feedback!
Fantastisk!
🌷 Tack! Kul det smakade!
Testade receptet, valde att halvera det och hälla i åtta muffinsformar. Gräddade tills det blev sprickor på ytan, knappt 10 minuter. Valde också att använda ta hälften av varje med mörk choklad och mörk salt choklad. Supergott!
Vad roligt det smakade! Tack för tipset om hur du gjorde! =)
Fantastisk! Bara ett problem. Jag slukade HELA kakan själv. 🤪
Haha Ooooops! =)
Super god!
Bästa kladdkakan!
Hej! Jag har precis bakat denna kladdkaka och den blev verkligen jättegod! Jag har dock bara en fråga om näringsinnehållet och jag ganska ny vad gäller LCHF. Är en portion som innehåller 3,5 kolhydrat beräknat utifrån 12 bitar i receptet? Hur kommer man fram till 3,5? Jag tänker att bara sötströ innehåller 85 kolhydrat för 1 dl och sen tillkommer ju lite mer när det chokladen och de andra torrvarorna.
Tacksam för svar:)
Mvh
Sandra
Hej, Ica Sötströ innehåller inga digesterbara kolhydrater, de räknas som NOLL 🙂
Tack snälla för svar Åse. Det visste jag inte, men då förstår jag mycket bättre:).
Hej!
Tänkte prova denna och undrar om grädden ska vispas innan den rörs ner i chokladsmeten?
Tack på förhand!
Hej!
Nej 🙂
Kan man använda fettrefucerat sesammjöl? Jag har svårt för Mandelmjöl.
Har du provat? Hur blev det i så fall?
Provade idag och det blev fantastiskt gott!
Det är andra gången jag gör den nu , men stämmer verkligen tiden i receptet ? För det är ju fortfarande rinnande smet ? Tog ut den nu efter 20 minuter och då är det endå rinnande smet i mitten av kakan ?
Det beror helt på hur stor ugn du har. Det skiljer sig rejält ugnar emellan men en regel med kladdkakor är att de ska vara wobbly i mitten när man tar ut, sedan ställa kallt så de sätter sig.
Okej då håller jag tummarna . Jag har en standard ugn , är inte alls inne i bakning men gör jag tex en vanlig kladdkaka tar det samma tid som står i recepten , även andra saker . Hur som helst smakade iaf smeten fantastiskt så jag tror verkligen på den här 🙂
Lycka till! Hoppas det blir bra!
Hur stor form hade du till 8-10 min?
Jag 20 cm för ville ha lite höjd på kakan, men lååångt ifrån klar efter 10 min. Hela kakan wobblar.
Ju mindre form du har ju högre blir kakan och då behöver den längre tid i ugnen, det beror dessutom på hur stor ugn du har. Den ska vara lite wobbly. När den stått kallt ett tag så sätter den sig.
Vad har ugnsstorleken å göra med hur snabbt det går?
Hej! En snabb googling på ”Do smaller ovens cook faster?” gav mig resultatet att en större ugn distribuerar värmen på annat sätt än en mindre så det kan påverka tiden, det är vad jag upplever i min ugn som är stor.
Hej! Tack för snabbt svar. Har en ganska stor ugn jag oxå. Tror i mitt fall det var min lilla form som gjorde att den fortfarande var väldigt rinnig efter 10 min. Hur stor är din form?
Yes ju mindre form ju högre blir kakan och då får man ha den inne längre.
Det är många år sedan jag lade upp receptet så vet inte vilken storlek jag hade då.
Chansade och gjorde den här till min sons födelsedag då jag ju också vill vara med och fika trots att jag kör lchf. Var lite skeptisk, men jisses vad god den blev! Jag gjorde den dagen innan och det gick jättebra. serverade med glass, vispgrädde och färska hallon och blåbär. Blev succé i hela familjen! Älskar den!
Vad roligt att höra! Kul att det smakade och att alla uppskattade!
Det var den bästa kladdkakan någonsin, tack för receptet.
Godaste kladdkakan!!!
Jättegod! Hade inte så mycket mörk choklad hemma som jag trodde så jag fick dryga ut med mörk choklad med mintsmak. Supergott! Har du provat att frysa den?
Kul att höra! Det går alldeles utmärkt! =)
Supergod kladdkaka!!!
Äntligen har jag hittat perfekt lchf-recept för kladdkaka!
Men hur är det med chokladen? För den innehåller också socker?
Om man ex använder chokladen Perlege (hittat den på Ica maxi) som är stevia i blir kakan utan socker!
Jo, men även maltitol som sägs påverka blodsocker :/
Ja maltitol är inget bra sötningsmedel!
Godaste kladdkakan jag gjort och smakat! Tusen tack för recept!
Tack vad roligt att höra! ♥️
Gjorde en halv sats och satte i cupcakesformar och gräddade bara 2-3 minuter. Blev så perfekt! Testade också en tredubbelsats brownie i långpanna (då bytte jag ut mandelmjölet mot pofiber, gick också super!) och bjöd på kalas. Så superflexibelt recept!
Gott! Ännu godare efter några dagar. Däremot inte krispig som vanlig kladdkaka kan bli på ytan.
Ska det vara osaltat smör även i denna kladdkaka?
Spelar ingen roll tycker jag. Jag kör alltid saltat i allt jag gör:)
Wow vilken god kaka! Va MYCKET tveksam att den skulle stelna i kylen men det gjorde den 🙂 Använde Marabou Fin 70% apelsin och det blev verkligen smaskens!
Hur mkt är en portion?
Det står i receptkortet, receptet ger 12 portioner.
Helt underbar smak och konsistens!
Blandade med 70% och 86% choklad.
Saknar dock den där krispiga ytan som ”vanlig” kladdkaka ger.
Men annars helt underbar!
Känner man smaken av mandelmjöl i denna kladdkaka?
Nej!
Jag har bakat ditt andra recept på kladdkaka många gånger genom åren. Idag var det första gången jag testade detta. Tog en form som var exakt 20 cm, lät den vara inne 11-12 minuter då jag upplevde den väldigt lös. Sen tog jag ut den utan att mycket mer hade hänt. Blev lite osäker där, är det tanken att man ska öka på tiden om kakan är högre?
Efter 5 timmar i kylskåp så testade vi kakan. Väldigt lös och krämig i konsistensen, inte som det andra receptet som är mer tryffelliknande. Den var väldigt god, jag smakar dock grynigheten från mandelmjölet när den är såhär mjuk, så jag tvivlar på att jag hade kunnat bjuda på den till folk som inte äter lchf.
Jag kommer att baka denna fler gånger, men ska testa med bredare form nästa gång tror jag. Jag använde idag sockerfri mörk choklad, vilket kanske även det påverkar konsistensen. Hade varit kul att se en bild eller filmklipp där man ser hur den ser ut när du tar ut den från ugnen!
Låter smaskens 😛 Tror du man kan använda durramjöl istället för mandelmjöl?
Det kan jag dessvärre inte svara på, aldrig använt durra och känner inte till bakegenskaperna.
[…] hade gjort min favvo LCHF kladdkaka och tjejerna hade gjort Daimkladdkaka (vanlig […]
SÅ GOD!
Jag serverade den som söndagsfika och ojoj så god den var! Tog 86% choklad, aldrig vågat det innan men det blev så gott! Den här kommer jag göra många gånger! Ska prova att göra den i långpanna också! TACK för underbara recept!
Hej,gjorde dian snabba fro frallor igar rev ner en morot i mseten blev jattegott!Prova!
Åh det låter gott!! Blev nog ännu saftigare! =)
Denna ska testas!! Tror du den går att bjuda en diabetiker på? Borde väl inte höja blodsockret så mkt?
Den är diabetikervänlig, gör den på 86% choklad och använd Ica Sötströ.
[…] rekommenderar även det HÄR receptet som jag själv gör nu för […]