Ingredienser
- Sötning med sötma motsvarande 1,5 dl socker (tex Ica sötströ)
- 150 g mjukt smör
- 2 ägg
- 1 dl fet yoghurt
- 1 msk vit rom
- 0,5 g saffran
- 3 dl mandelmjöl
- 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
Cream Cheese fyllning:
- 75 g mjukt smör
- 1,5 tsk vaniljessens eller vaniljpulver
- 1,5 dl pulvriserad sötning (mixa Ica sötströ i muxer till pulver eller använd sukrin melis)
- 100 g naturell färskost som phuladelphiaost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr. varmluft (175 gr varmluft vid stora muffins)
- Vispa mjukt smör och sötning pösigt. Rör ut saffran i rom. Häll ner i smeten. Rör ner äggen och yoghurt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
- Vispa ihop ingredienserna till cream cheesefyllningen.
- Portionera upp saffranssmeten till hälften i muffinsformar och skeda upp lite cream cheesefyllning och fyll upp med mer muffinsmet. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.