Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kladdiga Hallonmuffins


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 15

Ingredienser

  • 1,5 dl sötning i strövariant
  • 150 g mjukt smör
  • 2 ägg
  • 1 dl 10% grekisk/turkisk yoghurt
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl frysta hallon

Instruktioner

  1. Ta fram smöret i god tid så det blir rumstempererat.
  2. Sätt ugnen på 200 gr. varmluft.
  3. Vispa mjukt smör och sötning pösigt. Rör ner äggen och sedan yoghurt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
  4. Rör ner de frysta hallonen.
  5. Portionera upp i muffinsformar och sätt formarna i en muffinsplåt så håller de ihop bättre. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 153
  • Fett: 14.4
  • Kolhydrater: 2.1
  • Protein: 3.4