11,3K
Det är drygt ett år sedan jag lade upp detta recept på kladdiga äppelmuffins och det är i mitt tycke det bästa lågkolhydratreceptet på muffins! Så användbart!
I dag så gjorde jag och Alice dessa sockerfria, glutenfria hallonmuffinsen! Åh DOFTEN! 💕🌸
Jag använder Swerve som sötning (finns inte inte i Sverige) men annars rekommenderar jag Ica Sötströ eller vanligt socker om man föredrar det!
Jag köper Magnihills ekologiska hallon i 2,5 kg påse.
Kolla in underverken! =)
Efter 15 minuter – klaaaaara!
Alice och grannkidsen Elna och Theo kom in och slukade några 💕 Bästa OK stämpeln tycker jag när barnen gillar sötsaker utan mjöl och socker.
Tror det tog 2 minuter sedan var papperna tömda! haha!
Prova dessa!
Skriv utKladdiga Hallonmuffins
- Portioner: 15
Ingredienser
- 1,5 dl sötning i strövariant
- 150 g mjukt smör
- 2 ägg
- 1 dl 10% grekisk/turkisk yoghurt
- 3 dl mandelmjöl
- 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl frysta hallon
Instruktioner
- Ta fram smöret i god tid så det blir rumstempererat.
- Sätt ugnen på 200 gr. varmluft.
- Vispa mjukt smör och sötning pösigt. Rör ner äggen och sedan yoghurt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
- Rör ner de frysta hallonen.
- Portionera upp i muffinsformar och sätt formarna i en muffinsplåt så håller de ihop bättre. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.
Näringsinnehåll
- Portioner: 1
- Kalorier: 153
- Fett: 14.4
- Kolhydrater: 2.1
- Protein: 3.4
30 kommentarer
Hej.
Jag testade detta nu och jag hade dom i ugnen på 200varmluft ca18 minuter.
Jag gjorde bara 12 muffins i aluminium formar.
Resultat blev jätte tråkiga platta muffins som var kletiga i botten och näst intill brända på toppen.
Är ingen expert på bakning, därför så följer jag recept ganska slaviskt.
Varför blev det såhär?
Känns som om det hade behövt vara längre i ugnen på mindre temperatur. ?
Hej! Låter som att de varit för kort stund i ugnen på för hög värme. Ugnstemperaturer är olika beroende på storlek på ugn.
Prova att ha dem längre ner i ugnen på 180 gr r nästa gång.
Provat med kokosmjöl med tat alldeles för mycket nästa gång ska göra bättre. Det var gott tröts allt
Hur länge håller dom i kylen, bakade mina i söndags
De håller minst ngn vecka!
Då min sambo är nötallergiker byter jag alltid ut mandelmjöl mot kokosmjöl men jag märker att det inte blir samma slutresultat alls (typ halvbrända, ihopsjunkna och kletiga), behöver jag tillsätta mer fiberhusk eller kokosmjöl? Jag brukar utgå från omvandlingstabellen: byta ut 1dl mandelmjöl mot 2msk kokosmjöl. Så i detta receptet tog jag 6msk kokosmjöl istället för 3dl mandelmjöl.
Du kan inte ersätta Mandelmjöl med kokosmjöl. Det har inte samma användningsområde. Ställer till det för allergiker så klart men tyvärr är det så
Åh va trist😞 då får han vara utan helt enkelt😂
Du kan prova att byta ut enligt formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl + 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk – jag kan dock inte garantera resultatet tyvärr! Återkoppla gärna om du provar!
Har hört talas om kokossocker, vad tror du om det?
Kokossocker är mkt högt i fruktos så det undviker jag
Hej!
En fråga kring det här med sötströ, jag är skeptisk till att ge det till barn. Ex Stevia och allt som är i läsk osv. Det sägs att det är farligt. Hur gör du? Läser fler bloggar där det finns barn med som verkar äta saker med sånt i. Hur ser du på det? Är det jag som är sjåpig bara 🙈
Kram Linda
Hej! Det är skillnad på sötningsmedel och sötningsmedel. Jag anser att lite sötningsmedel som stevia och björksocker, erythritol är bättre än vitt processat socker. Om jag med det menar att lite socker då och få är skadligt? Nej – mina barn äter lite socker liksom de sötningskällorna jag listat ovan 🙂 kram!
Hallonmuffins något så ljuvligt!
Här i Italien hittar man de flesta ingredienser nu för tiden annars är det bara att ta bilen 10 minuter till Schweiz!
Kram C
Hej Åse! Fungerar det lika bra med rysk yoghurt, tror du?
Absout! =)
Åh, jag som hann plocka av såå mycket hallon i år. Det här får jag baka nästa gång sötsuget sätter in. Har faktiskt varit ganska duktig på att skippa fikabröd på sistone. Undantagen är hos mamma, för där fikas det både förmiddag och eftermiddag – 11-kaffe och 3-fika. Det är sen gammalt.. 😂
Och äppelträden dignar av härlig frukt, så det får nog bli äppelmuffins också. Hur är dessa att frysa? Eller bör man äta ”alla på en gång”?
Härligt! Heja dig!!!
Dessa går utmärkta att frysa! KRAM
Ligger inblåst på liten grekisk ö och är suuuugen! Det här receptet kommer som gudasänt. Självklart finns mandelmjöl och fiberhusk i förtåden, men hallon blir svårt. Det får blir äpple eller aprikoser!😛
jaaa äpplen blir grymt! följ då ursprungsreceptet 😍
Ojoj inlåst på grekisk ö? Det låter spänannde!! =)
Ha ha, inte inlåst, inblåst!🤣😂 Vi har vår båt här och seglar vår och höst, är pensionär, ju! Har stor nytta av dina recept, önskar att du skulle göra en lchf-kokbok för båtkök! Alltså litet kylskåp, inget skafferi, litet frysfack, ingen ugn (men en Omnia burkugn förstås.) Samt en Wonderbag som fungerar som crockpot, fast utan tillskottsvärme. Visst ja, glömde: oftast ingen el, bara gasspis. En Cobbgrill finns också men används ganska sällan.
Vi äter aldrig så gott som när vi seglar hör i Grekland, vi kan köpa underbara råvaror och lagar alla måltider ombord. Lchf, förstås.
Tack för alla härliga recept!
Funkar sukrin som sötning?
Rek inte sukrin, tycker inte det blir gott men det är ditt val 🙂
Aha. Vad ska man ha för sötning istället?
Ica sötströ tex =)
Tack, ska köpa det imorgon
Måste jag bara baka nån dag -har börjat använda mer o mer mandelmjöl.
Men om man inte har fiberhusk kan man ta något annat istället?
Ha en fortsatt bra kväll.
Nopps =) Fiberhusk bör vara stapelvara i all glutenfri bakning, KRAM