16,K
Detta receptet har jag haft i några år men jag har ändrat det liiiiite och gjorde dem lite kladdigare och i muffinsformar istället! De blev ljuuuuuuuuvliga!
Jag använder gärna Fibersirap istället för sirap och honung men vill ni använda honung så gör det.
Jag tog med några till min PT idag, hoppas hon gillar dem!
9 stycken
268 kcal per muffins, 10 g kolhydrater (mindre med fibersirap), 7 g protein, 20 g fett
Sega, kladdiga och alldeles underbara!
Skriv ut
Hej hej!
Nu vankas helgen så då kanske jag får fresta med något gott till fikat?
Dessa är utan mejeri och gluten och låga i socker och kolhydrater, speciellt om Fibersirap används istället för honung.
Detta receptet har jag haft i några år men jag har ändrat det liiiiite och gjorde dem lite kladdigare och i muffinsformar istället! De blev ljuuuuuuuuvliga!
Jag använder gärna Fibersirap istället för sirap och honung men vill ni använda honung så gör det.
Jag tog med några till min PT idag, hoppas hon gillar dem!
9 stycken
268 kcal per muffins, 10 g kolhydrater (mindre med fibersirap), 7 g protein, 20 g fett
Sega, kladdiga och alldeles underbara!
Skriv ut
Kladdiga Brownies Glutenfritt, Low Carb
Ingredienser
- 2 dl mandelsmör (finns i butik, annars enkelt att göra själv!)
- 1 ägg
- 1/2 dl smält kokosolja utan smak
- 1/2 dl fibersirap (eller honung om du äter det)
- 1/2 dl fin kakao (gärna RAW)
- 70 g mörk choklad
- 2 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1 krm salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr
- Sätt muffinsformar i en mufflinsplåt, annars på en vanlig plåt.
- Smält chokladen. Lägg alla ingredienserna utom den smälta chokladen i en matberedare med S-knivoch kör allt till en slät smet. Häll sedan ner cjokladen och kör några sekunder till.
- Häll upp i form och grädda i ca 15-20 minuter mitt i ugnen. Känn efter med sticka, de ska gärna vara lite kladdiga när du tar ut dem.
Näringsinnehåll
- Portioner: 9
Annons för TrendRehab
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
36 kommentarer
De var helt FANTASTISKT goda. Tack! Fick dessutom högsta betyg av min 12-åriga dotter med diabetes. Underbart att kunna ge henne ”sötsaker” utan enorma mängder kolhydrater.
Åh vad glad jag blir!! Krama dottern från mig!! <3
Jag testa i helgen, men använde fast honung och fast kokosolja, blev INTE bra kan jag säga. Det hade underlättat om det stod att det skulle vara flytande av båda ingredienserna.
Vill i övrigt tack för en fantastisk blogg och massor med goda recept och annan inspiration!
Hej! Det står klart och tydligt: 1/2 dl smält deodoriserad kokosolja
1/2 dl ekologisk blomsterhonung – ekologisk blomsterhonung är flytande.
Men jag ska förtydliga ang honungen.
Ahhh kanske därför mina oxå blev lite ”hårda” fast jag smälte allt till rinnande form ? goda blev de men såg.mörka o fula ut ?
Men att de såg mörka o fula ut e mitt eget fel ? kan oxå haft de inne för länge haha. Nä jag får göra om o göra rätt helt enkelt ?
Hahah ja det är ju säkert anledningen ;))
Hej! Ser jättegoda ut! Gjorde dom precis men dom blev tyvärr helt misslyckade… Ska kokosoljan eller honungen vara smält? Tror att jag mixade lite länge då den skar sig!?
Ja du använder flytande blomsterhonung och smält kokosolja. Det ska bara mixas snabbt så det blir en slät smet.
Heej:)
Tur man kan scrolla fort, är vad jag får göra när det är bilder på smaskiga saker, vill inte trigga. Kul för dom som kan unna sig ibland, jag kan inte för då blir de massor……sorgligt men bäst o låta bli.
Läser allt du skriver och gillar det verkligen!:) Ha en underbar dag!
Bra tänkt, man ska alltid utgå från sig själv och vad man tror passar en. Jag får också många frågor om ”den eller det” receptet passar dom, vilket ju är svårt för mig att svara på! Dessa brownies kan jag även säga ser gudomliga ut!
Hej igen!
Vad goda de ser ut, tänkte prova dem till mannens födelsedag nästa helg:)
Skulle vilja att du tipsar på lätta, goda saker till en buffé, tycker att alla som kommer ska få smaka helt underbar LCHF mat:))
Fredag imorgon, tjohoo<3
Låter supergott! Måste ju bara testa dessa! Tack för en intressant blogg.
Mums!! Måste göra dessa. Tack för receptet ?
Å vad du resonerar klokt och bra- istället för ”får man äta…?” Precis som du gör man enligt mig för att verkligen få en hållbar livsstil! Jag får tex äta en ben&jerry yoghurtglass ca 1g/mån!!
Dessutom inspirerar du mig enormt med dina kläder! Har många gånger beställt hem direkt! Vet inte om det är kul eller pinsamt eftersom jag är 60+?? Kram bästa bliggerska
Haha söt du är, det är KUL – absolut inte pinsamt! <3
Jag har en undring vad gäller chokladen. Hur är det med socker i den?
Du väljer vilket choklad du vill ha! Tänk bara på att osötade choklader oftast är sötade med maltitol och andra sötningsmedel, då tar jag hellre äkta vara med hög kakaohalt, men som jag skrev i inlägget – alla gör sina val 🙂
Jag håller med dig. Jag väljer alltid bort sötningsmedel. Försöker undvika socker också. Om jag vill ha sötning använder jag honung eller dadlar . I vissa fall kokossocker som jag fått för mig är bättre än annat socker men vet inte om det stämmer. Vad säger du om kokossocker? Mitt ”problem” är choklad. Jag älskar choklad men tycker att 85% ig är för besk. Hoppades att du skulle ha hittat en 70% utan socker eller med någon bättre variant. 😉
Mig veterligen finns det ingen 70% choklad som är antingen helt sockerfri eller helt sockerersättningsfri. Det kommer kanske ??
Tack Åse för din inspiration till min livsstil.
Jag är allergisk mot nötter och försökte hitta i din flik ”byta ut livsmedel” och fann inte vad man kan använda istället för nötsmör. Det kanske skulle gå med vanligt smör ?
Tack för alla fina recept och en underbar blogg
Hej, nej du kan inte byta ut mot smör tyvärr. I detta receptet blir det svårt att ersätta. Tåler du jordnötter kan du prova med jordnötssmör men kan inte garantera varken smak eller konsistens.
Tror du att det går att byta ut mandelsmör mot jordnötssmör? Det har jag hemma. 🙂
Hej Åse, de såg ju helt fantastiskt goda ut!! Har bara en fråga, kan man använda vanligt smör istället för mandelsmör? Dina recept är grymma!!
Hej! Nej Mandelsmör är ju malda mandlar som blivit till en kladdig massa, smör kommer inte ge samma smak eller konsistens.
Okej, kan man ersätta mandlarna med solrosfrön eller dadlar? Är nämligen allergisk mot mandel.
Jag kan tyvärr inte rekommendera detta receptet om man är allergisk mot nötter men du kan ju gärna prova dig fram.
Det låter jättesmarrigt? Det måste jag prova?
Hej!
ser helt underbart gott ut!
Måste testa till helgen..
Jag är en riktigt gotte gris!! så jag brukar baka något gott till helgen. med honung eller socker ersättning. vet att jag inte borde göra det varje helg?! men men mitt sug är så stort efter gott!
trevlig helg1
kram
När ska den smälta chokladen i? Efter man blandat i matberedaren?
Går det ta vanlig honung också?
Kan man inte hitta receptet på mandelsmör annat än din bok?
Inte mitt recept nej!