Ingredienser
- 1,5 dl sötning som Nick’sNick’s / råsocker
- 150 g mjukt smör
- 2 ägg
- 1 dl 10% grekisk/turkisk yoghurt
- 3 dl mandelmjöl
- 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- 2 äpplen
- 1 tsk tsk kanel
- 1 msk sötning
Instruktioner
- Ta fram smöret i god tid så det blir rumstempererat.
- Sätt ugnen på 200 gr. varmluft.
- Vispa mjukt smör och sötning pösigt. Rör ner äggen och sedan yoghurt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
- Skala och klyfta äpplen och skär sedan klyftorna i mindre bitar. Läg i skål och blanda med kanel och sötning.
- Portionera upp i muffinsformar och sätt formarna i en muffinsplåt så håller de ihop bättre. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.