Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kladdiga äppelmuffins (glutenfria, lågkolhydrat)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 1,5 dl sötning som Nick’sNick’s / råsocker
  • 150 g mjukt smör
  • 2 ägg
  • 1 dl 10% grekisk/turkisk yoghurt
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 äpplen
  • 1 tsk tsk kanel
  • 1 msk sötning

Instruktioner

  1. Ta fram smöret i god tid så det blir rumstempererat.
  2. Sätt ugnen på 200 gr. varmluft.
  3. Vispa mjukt smör och sötning pösigt. Rör ner äggen och sedan yoghurt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
  4. Skala och klyfta äpplen och skär sedan klyftorna i mindre bitar. Läg i skål och blanda med kanel och sötning.
  5. Portionera upp i muffinsformar och sätt formarna i en muffinsplåt så håller de ihop bättre. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.