9,7K
Hej på er!
Har ni en fin söndag? Jag och Juni har bakat lite och jag har precis varit inne hos min grannfru Anna och fått en välbehövlig massage av min axel som bråkar en massa. Är det ngt som kan få den i form så är det Annas magiska fingrar! Nu håller vi tummarna för usch det har varit riktigt smärtsamt de sista 3 veckorna.
Det här receptet är baserat på mitt recept på kladdiga Citronmuffins som ni hittar HÄR
Dessa är helt LJUVLIGA!
Vill ni ha dem så låga i kolhydrater som möjligt så rekommenderar jag Nicks Use Like Sugar.
L J U V L I G A !
Kladdiga äppelmuffins (glutenfria, lågkolhydrat)
- Portioner: 9
Ingredienser
- 1,5 dl sötning som Nick’sNick’s / råsocker
- 150 g mjukt smör
- 2 ägg
- 1 dl 10% grekisk/turkisk yoghurt
- 3 dl mandelmjöl
- 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- 2 äpplen
- 1 tsk tsk kanel
- 1 msk sötning
Instruktioner
- Ta fram smöret i god tid så det blir rumstempererat.
- Sätt ugnen på 200 gr. varmluft.
- Vispa mjukt smör och sötning pösigt. Rör ner äggen och sedan yoghurt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
- Skala och klyfta äpplen och skär sedan klyftorna i mindre bitar. Läg i skål och blanda med kanel och sötning.
- Portionera upp i muffinsformar och sätt formarna i en muffinsplåt så håller de ihop bättre. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek, känn med sticka om smeten är torr och muffinsarna fått fin färg.
15 kommentarer
Hej. Mina föräldrar älskar dessa muffins. De är båda diabetiker. Jag är själv med diabetiker fast jag får hålla mej borta helt och hållet pga att jag är sockerberoende. När jag gör dessa äppel muffins så använder jag Nicks söt strö. Jag ser fram emot att få se mer recept från dej. Hälsningar från Boden
Hej Åse! Jag älskar dessa muffins, särskilt med hemmagjord vaniljsås. Jag måste få fråga, varje gång jag gör dessa droppar det fett från muffinsformarna. Gör jag ngt fel (kanske inte vispar smöret tillräckligt länge) eller blir det så även för dig och er andra?
Tack Åse för alla underbara recept!💕
Hej, funkar det att frysa in/ ha i kylen under ett dygn, eller bör de ätas direkt?
Det går bra!
Tack 🙂
Meeeeeeeeeeeeeeeeen så goda! Använde björksocker, skippade vaniljpulvret, äpplen från trädgården…andra som vanligtvis inte äter LCHF satt bara och smackade och sa ”mmmmm” 😉
Kuuuuuul att höra!! De är ljuvliga faktiskt om jag får säga det själv! =) KRAM
Hur många kolhydrater per muffins är det?😀
Går det att använda tex A-fil eller kvarg om man inte har någon yoghurt? Ser gott ut!
Det går nog jättebra!
Vilken sötning använde du? Honung?
Hej! Det har jag skrivit i texten =)
Det ser fantastiskt gott ut!
Hoppas du blir bättre i axeln snart.
Ha en fin vecka, kram!
Hej Åse ! Tack för massa goá tips och recept. Jag printar ut för glatta livet så snart svämmar det över i receptlådan 😉 Gjorde ”din” moussaka i veckan och det föll oss i smaken så det var absolut inte sista gången det serveras haha ! Idag blev det blomkålsmos + rester av tacomys med barnbarn se´n i fredags. Maken och jag är liiite sålda på fika så till veckan blir det LCHF- kakor och/eller äppelmuffins. Cheesecake i glas måste också provas !!
Ha de så bra, det har jag 🙂
Kram fr Gun
Hej
Var har du köpt mattan som ligger vid soffan?
/Carro