Ingredienser
Pajdeg:
1 paket (230 g avrunnen vikt) eko kikärtor (3dl)
2 msk olivolja/kokosolja/smör
3 msk mandelmjöl (eller annat mjöl)
några nypor salt
Fyllning:
5 gula lökor, i skivor
2 msk smör/olivolja/kokosolja
2–3 tsk torkad timjan
1 nypa salt
1 dl urkärnade kalamataoliver
200 gr. chevre
3 ägg
3 dl grädde
2 dl riven ost
2 krm svartpeppar
1 tomat i tunna skivor
1 dl mandelspån.
1 näve ruccola
Instruktioner
Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare med S kniv. Tryck ut degen i en pajform, nagga lätt med en gaffel.
Förgrädda pajskalet på 200 gr.ader i ca 20 minuter.
Höj värmen till 225 gr.
Stek löken mjuk i matfett i ca 20 minuter. Rör emellanåt. Den ska vara mjuk och lite gyllene. Rör ner timjan och en nypa salt. Fördela löken och oliver i pajbottnen.
Smula över chevren. Vispa ihop äggstanningen och häll över grönsakerna. Avsluta med riven ost, tunna skivor tomat och manelspån. Grädda i 25 minuter tills äggstanningen stannat.
Låt gärna stå några timmar innan servering.