Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kikärtspaj med karamelliserad lök & chevre


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

Pajdeg:
1 paket (230 g avrunnen vikt) eko kikärtor (3dl)
2 msk olivolja/kokosolja/smör
3 msk mandelmjöl (eller annat mjöl)
några nypor salt

Fyllning:
5 gula lökor, i skivor
2 msk smör/olivolja/kokosolja
23 tsk torkad timjan
1 nypa salt
1 dl urkärnade kalamataoliver
200 gr. chevre
3 ägg
3 dl grädde
2 dl riven ost
2 krm svartpeppar
1 tomat i tunna skivor
1 dl mandelspån.
1 näve ruccola


Instruktioner

Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare med S kniv. Tryck ut degen i en pajform, nagga lätt med en gaffel.
Förgrädda pajskalet på 200 gr.ader i ca 20 minuter.
Höj värmen till 225 gr.
Stek löken mjuk i matfett i ca 20 minuter. Rör emellanåt. Den ska vara mjuk och lite gyllene. Rör ner timjan och en nypa salt. Fördela löken och oliver i pajbottnen.
Smula över chevren. Vispa ihop äggstanningen och häll över grönsakerna. Avsluta med riven ost, tunna skivor tomat och manelspån. Grädda i 25 minuter tills äggstanningen stannat.
Låt gärna stå några timmar innan servering.