Kesowrap – Proteinrik, Glutenfri och Lågkolhydrat
Vill du ha ett snabbt, proteinrikt och hälsosamt alternativ till vanliga wraps? Då är Kesowrap ett utmärkt val! Den är glutenfri, låg i kolhydrater och superenkel att göra – dessutom mättande och perfekt för dig som vill hålla energinivån stabil under dagen.
Det är ju inte första gången som ni ser recept med keso här på bloggen. Jag har bakat bröd och pizza med keso i många år eftersom det ger en saftig och bra konsistens utan vetemjöl. Kesowraps har nyligen blivit virala på TikTok och Instagram (dock inte mitt recept), men det är en trend jag verkligen älskar!
En av de största fördelarna med kesowrap är att den är så mångsidig. Du kan fylla den med vad du vill – från en fräsch ägg- och avokadosallad till en krämig kycklingröra eller en enkel tonfiskröra. Wrapen håller sig dessutom bra i kylen, så du kan förbereda den i förväg och ha ett snabbt och hälsosamt mål redo.
Så gör du Kesowrap – Enkelt och gott
Det bästa med kesowrap är att du bara behöver några få ingredienser för att lyckas. Jag föredrar att tillsätta lite psyllium (gamla FiberHusk) för att få en mindre ”äggig” konsistens, men det går bra att göra utan.
Det går bra att göra dubbelt recept så att man får två kesowraps från receptet (2 portioner) men det går även bra att halvera receptet som i nedan bilder.
I förrgår gjorde jag en wrap med ägg- och avokadosallad till lunch. Fullspäckad med protein! Kan lova er att jag höll mig mätt länge!
Min Kesowrap fyllning bestod av:
2 ägg
1 avokado
sallad
gurka, tomater
För några dagar sedan gjorde jag en med kyckling, pesto/kvarg, feta, tomater, sallad
YUMMIE!!
Om ni undrar vad det är för krydda som jag kryddat wrapen med så är det en italiensk kryddig pastakrydda som består av chili, persilja och vitlök.
Fyll din kesowrap med vad just du gillar!
Det går även bra att göra en stor rund ”tortilla” av detta receptet.
Här har jag gjort kesopizza av receptet.
Tips! Om du vill ha en lite brödigare variant kan du blanda i 1 dl vetemjöl, vilket ger en fastare botten som kan användas till exempelvis pizza.
Här kommer receptet!
Har du testat kesowraps? Berätta i kommentarsfältet vad du brukar fylla din wrap med!
🤗
Skriv ut
Kesowrap – Proteinrik och Lågkolhydrat Wrap
- Portioner: 2
Ingredienser
250 g keso
2 ägg
salt, peppar och kanske lökpulver, vitlök, oregano
(1 tsk pulveriserat psylliumfröskal) – kan uteslutas men jag tycker det blir bättre konsistens
(ev. 90 g vetemjöl för ännu brödigare resultat)
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, pensla med lite olivolja eller avokadoolja.
Mixa keso, ägg och kryddor.
Bred ut på bakplåtspappret och grädda i ugnen tills den fått fin färg ca 30 minuter.
Jag brukar lägga ett bakplåtspapper över och flippa den sedan gräddar jag undersidan i ca 10 minuter.Drar av pappret och gräddar ca 10 minuter till. Man vill ha en torr wrap men inte bränd.
Fyll med valfria ingredienser, rulla ihop och dela i två delar (eller dela innan ni rullar ihop)
Det går även bra att göra en stor rund ”tortilla” av detta receptet.
Notering
2 portioner (1 wrap delad I två delar)
per portion: 186 kcal, 23 g prot, 2 g kh, 10 g fett
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

4 kommentarer
Super!!!!
Gjorde detta idag med tonfisk röra till, gott 😋
Men mums, detta måste testas 🙂 Ha en superfin helg!
Toppen med mkt. protein ..Ska testa denna wrap som färdkost då vi åker till fjällen nästa vecka 😋… tack tack ❣️