Kesougnspannkaka

av Åse

I dag blev det ugnspannkaka till brunch, jag utgick från mitt recept på kesoplättar och det blev grymt gott!
Tidigare har jag använt Airams recept på fläskpannkaka.

2-3 portioner
1 paket bacon
250 g keso
2 ägg
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) (tror det går lika bra utan!)
0,5 dl grädde (eller mjölk eller annan vätska)
1 handfull riven ost

Sätt ugnen på 225 gr.
Klipp baconet och stek det knaprigt.
Lägg det i  i en liten ugnsform och strö riven ost över.
Mixa ägg, keso, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och grädde med stavmixern och smeta ut ovanpå baconet.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills ytan blivit gyllengul.


Favvovispskålen från Ib Laursen i porslin och form Laura Design, båda från Borett.se


Mumsigt!! I kväll blir det pizza! På mitt tortillarecet, spännande!

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

32 kommentarer

Annika 10 februari, 2021 - 11:13

Hej!
Måste gjort något fel. Min fläskpannkaka blev
aldrig färdig. Alldeles lös. Vad har hänt?// Annika

Svara
Åse 10 februari, 2021 - 11:33

Spontant känns det ju som att den skulle varit inne längre? Svårt att säga vad anledningen var.

Svara
Louise 17 juli, 2019 - 11:45

Hej!
I vår familj älskar vi ugnspannkaka så jag tänkte våga friskt och testa detta recept utan att tala om att det är LCHF-anpassat. Hade dock gärna haft i lite rivna rotfrukter, men vet inte om det funkar i detta recept?
Innan jag började förändra mitt förhållande till mat så gjorde vi ofta en rotfruktspannkaka enligt följande ingredienser, har du nåt förslag på hur jag kan anpassa för att undvika mjölet?
3 ägg
1 1/2 tsk salt
3 dl dinkelsikt
5 dl mjölk
3 – 4 morötter
1 – 2 palsternackor
ca 150 g chèvre

Svara
Åse 17 juli, 2019 - 11:47

Hej! Det går absolut att ha lite rivna rotfrukter i mitt recept, lite chevre ska inte heller vara några problem – låter gott!

Svara
Susanna 31 mars, 2019 - 12:55

En undran: går det att frysa denna rätt?

Svara
Emma 17 mars, 2017 - 17:05

En riktig favorit! 👍Står en omgång i ugnen nu! 😋

Svara
Angelica 16 september, 2015 - 19:18

Min sjumånaders dotter åt denna pannkaka med god aptit. Kommer definitivt göras igen. Tack!

Svara
Erica 27 januari, 2015 - 18:08

Du har glömt bacon i ingrediens listan..

Svara
Åse 28 januari, 2015 - 07:49

Det var lustigt! Och ingen som märkt något innan! =) Tack för påpekandet!

Svara
Erica 23 januari, 2015 - 22:29

Detta åt vi till middag idag, jag dubblade receptet stor form. men gottigt. var det iaf. hade bär till för jag orkade inte göra sylt och affären hade inte sockerfri sylt. men blev gott ändå men la vanilj i grädden pga maken annars klöks och lite sötning i.(sukrin) länkar när jag lägger upp på min blogg.. detta var så gott kommer göra fler gånger

Svara
Erica 16 januari, 2015 - 21:38

Dina recept ser alltid så goda ut. Detta blir göra i veckan som middag. fast ha färska bär till i stället. mina favoritbär björnbär och blåbär men även skogsbäår.. mumms men länkar till dig då

Svara
Madeleine - Mamma till 3 i USA 12 augusti, 2013 - 20:55

Blir detta till lunch idag. nomnom!

Svara
Ebba 10 april, 2013 - 10:56

Hej!
Tack för alla bra tips. Jag undrar dock vad det är för sylt du har till? Ha en fin dag!

Svara
Åse 10 april, 2013 - 11:20

Jag använder önos lingonsylt utan socker dock innehåller den sockerersättning!

Svara
Caroline 11 oktober, 2012 - 22:51

Tack för recept – ska definitivt provas! 🙂 Hemmagjord lingonsylt?

Svara
Catrin 11 oktober, 2012 - 17:03

Vad gott det låter! Det blir en middag idag. Tack för alla dina goda recept. Ha en fin kväll. Kram Catrin

Svara
Irene 11 oktober, 2012 - 16:59

Kanske det blir syrligt….

Svara
Irene 11 oktober, 2012 - 16:49

Härligt!
Ska prova detta tio kvällsmat men har bara crème fraîche hemma.. Får se hur det blir…
Tack för allt gott väntar sååååå på din bok…
Irene

Svara
Åse 11 oktober, 2012 - 16:51

Creme fraiche istället för grädde? Gr alldeles utmärkt vågar jag säga!!

Svara
sara 11 oktober, 2012 - 15:20

Det där ska testas imorn =)

Svara
Angelica - Vardagsliv med LCHF 11 oktober, 2012 - 14:05

Åh, vad gott det såg ut!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.