En av mina mest älskade recept i mina kanaler och böcker är DETTA receptet!
Jag ska inte sticka under stol med att matlagning inte är min mans grej – lite till min stora sorg men man ska göra vad man är bra på! Det är massor av grejer jag inte är bra på, eller ens intresserad av som min man gör.
Men eftersom jag reser ganska mycket i jobbet (ja innan pandemin men nu har det kickat igång igen) så har han några strängar på sin lyra och mitt recept ovan kan jag garantera att barnen får någon gång under mina bortavisteler 😅
I går så gjorde jag en liten variant på det fast till bara Daniel och mig!
SÅ gott!
Den samiskt rökta skinkan (utan tillsatt socker) är favorit hemma! Jag ber charken skära den i tunna, tunna skivor! Men använd den skinkan som ni gillar!
På med skivor av lagrad smakrik ost, och tomater!
Persilja…
Låt omeletten gå i panna på LÅG värme och lägg gärna ett lock på. Dem ska inte få så mycket färg i botten utan mest tillagas.
Skriv utKesoomelett med ost- och skinka
- Portioner: 2
Description
5-6 ägg
2 dl keso
peppar (lite salt)
4 skivor skinka
4-6 skivor ost
4 skivor tomat
persilja, klippt
smör att steka i
Ingredienser
Vispa ihop ägg och keso. Smaksätt med peppar och salt.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme med lite smör eller valfri olja häll i smeten och lägg på skinka, ost och tomat. Lägg på ett lock och låt puttra på svag värme i ca 5 minuter tills omelettsmeten stelnat och osten smält. Vik över halva omeletten och servera!
14 kommentarer
Helgod! Tack snälla ! Lade i lite lök tomater och vitkål och räkor! Klar favorit ! Tack Åse !
MVH Inger
Härligt att det smakade Inger! 🙏🏻
Jättegod! Matigt och saftig. Kommer absolut att göra den fler gånger 😊
Det står att man ska vispa ihop ägg , grädde o keso…men ser ingen grädde i receptet är 🤔
Hej! Det ska inte vara grädde i.
Den smakar inte keso?
Nej 🙂
Det här ska jag verkligen testa. Måste ju vara helt perfekt som lunch 😊 eller middag med för den delen.
Försöker hitta tillbaka till en bra kostchefer glad och tacksam för så bra tips från dig❤️
Det är väl bra att man gör det man är bra på (och intresserad av). Så är det här också. Jag överlåter med varm hand bl a gräsklippningen till maken, och att åka iväg med återvinningen. Finns ju annat som är, i mitt tycke, roligare.
Samiskt rökt skinka är en favorit här med. Varvar den och Ekvedsrökt skinka (flatrökt).
Kram 💕
Måste prova den nästa gång!
Ser väldigt gott ut, måste testas. Du skriver skinka utan tillsatt socker man har smakrik ost – är den mager?
Jag har samiskt rökt skinka och lagrad ost på (smakrik ost) – eller hur menar du?
Om det är en ost med låg procent, mindre fett.
Nej jag äter inte en lågfettskost.
Jag äter alltid fullfet mejeri, det är socker och spannmål + snabb stärkelse som jag begränsar.