Good day!
Åh nu kommer värmen hörrni!
Underbart, jag klagar inte!
Jag ska strax bege mig ner till stan, hårfix! Håret ser ju aningens trist ut nu efter Spanien 🙈
För några dagar sedan så tänkte jag göra mitt kesobröd men ändrade lite i receptet och gjorde bullar istället! Så GODA!
Jag brukar ändra och tweaka men använder samma grundrecept. Mina tekakor är en variant på kesobrödet också.
Denna gången minskade jag äggen men ökade övriga ingredienser och då blev de inte så platta!
Jag hade även i 1 dl västerbottensost för dels gillar jag smaken och sedan tycker jag att det blir bra struktur på brödet! Västerbottensost är en bra ost i mat!
Bra brödstruktur!
Dessa blir perfekta som hamburgerbröd också!
Kesobullar /Kesofrallor
- Portioner: 6
Ingredienser
2 dl keso (200 gr.)
1 ägg
1 dl riven lagrad ost (jag tog Västerbotten)
2 dl mandelmjöl
2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Mixa ägg med keso (stavmixer) till en smet. Rör ner osten. Blanda de torra ingredienserna och vispa ihop med smeten. Låt svälla i 5 minuter.
Rulla 6 jämnstora bollar och lägg på bakplåtspapper.
Pensla med vispat ägg och strö sesamfrön eller annat frö över.
Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, tills bullarna ser gyllenbruna ut.
Ta ut och låt svalna på galler.
Notering
Per bulle: 198 kcal, 11 g protein, 2.5 g kolhydrater, 15 g fett
32 kommentarer
Supergott! ✨
Bakat brödet tre gånger och får inte till det. Platta plättar med frön. Vet inte felet, men kan ju vara min ugn eller något annat. Inga bullar för mig.
Nej jag vet tyvärr inte heller varför du misslyckas, för receptet fungerar =)
Detta var nog det absolut bästa LCHF-bröd jag bakat, och jag har testat otaliga varianter! Så himla gott. Ska baka massor och frysa ner.
Tyvärr reste sig aldrig bullarna, utan blev platta. Vad kan ha gått fel? För receptet förutom att jag höjde temperaturen något. Bullarna låg på bakplåtspapper på plåt.
Hej, du följde receptet men vad hade du för mandelmjöl och psyllium? Hade du pulveriserat psylliumfröskal från Lindroos?
Lät du de svälla innan du bakade dem? Var din ugn tillräckligt varm? Tänker om du höjde temperaturen gör ju bara att bullarna ser klara ut men bakas de tillräckligt länge då så de hinner bli klara?
Detta är jättegott, går det att frysa?
Yes!
Mina bullar blev svarta, alltså de är inte brända men de är svarta. Hade gärna delat bild här för de ser så komiska ut. Det enda jag gjorde annorlunda var att ha parmesanost istället för västerbottenost. Kommer inte testa det här receptet igen.
Antagligen använda du Orkla Cares (fiber)HUSK – det ger det resultatet. Detta receptet använder Lindroos Fiberhusk. Inte samma produkt. Lindroos fiberhusk finns inte längre men detta är bättre än Orklas: https://www.lindrooshalsa.se/glutenfritt/ekologisk-psyllium/
Så, nej det är inte fel på receptet det är fel på de råvaror som andvänts.
Jag har just testat detta recept. De ör fortfarande inne i ugnen men de ser helt makalöst goda ut😋😍
Härligt!! 🙏🏻🥰
Kan man använda något annat än keso eller kvarg?
Går säkert lika bra med creme fraiche, grekisk/turkisk/rysk yoghurt!
Provade recept och de ser jättefina ut i form och färg men blev dödbakad!vad gjorde jag för fel?
Är de dödsbakade så har de inte varit inne tillräckligt länge.
Hej. Kan man byta ut mandelmjölet mot pofiber istället? Gillar inte smaken av mandel i mina bröd.
svar till Sofie.
Du kan prova att byta ut enligt formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl + 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk – jag kan dock inte garantera resultatet tyvärr.
Du kan prova att byta ut enligt formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl + 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk.
Tack
Jag testade att baka utan ost i smeten och tyckte det blev godare. Gillar att ha osten som påläågg istället. Jag hade näringsjäst istället som smaksättare. 🙂 Dock blev de inte som bullar men det jobbar jag på 🙂
Jag testade att göra dessa, men de blev som platta pannkakor och flöt ihop 😀 Jag vet inte vad jag gjorde för fel. Men det var god smak i alla fall 😊👌
Nämen! Vad märkligt.. lät du smeten svälla? Hur var konsistensen på bullarna när de rulladdes?
Keson mixades med ägget? Vilket manddelmjöl hade du?
Ja, jag gjorde som det stod men det kanske inte svällde tillräckligt länge. Jag hade Icas mandelmjöl. Det var fast konsistens så de var lätta att rulla till bollar. Men jag ger inte upp så lätt, jag ska testa igen 😀
Hm vad märkligt! Prova att höja värmen ett snäpp nästa gång så de gräddas lite fortare, då kanske de behåller formen bättre!
Hör av dig hur nästa batch blir 😁
Det ska jag prova! Tack 😊
Gjorde dessa igen i dag och i dag blev det bullar av dem 😊
Vad bra! 🔆👌🏻
Hej!
Kan man bara utesluta ost om man inte vill ha det eller måste ersättas med nåt annat?
Kan jag använda Finax röda mjölmix istället för havremjöl?
Kan jag byta ut mandelmjölet mot något annat? Allergi mot mandlar, solrosfrön och pumpakärnor
Går det att byta ut keso mot kvarg? Jag gillar inte keso och köter det aldrig men kvarg använder jag flitigt 🙂 På engelska benämns båda som cottage cheece.
Hej!
Du kan använda kvarg om du vill!