Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

56kilos goda kesobröd ⎟ Low Carb ⎟ LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 3 betyg

Ingredienser

3 ägg
1/2 liten burk keso (125 gram)
3 msk kokosmjöl
3 msk mandelmjöl (jag gillar Risenta)
(om du är nötallergiker ta 5 msk kokosmjöl istället)
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
(4 msk kruskakli –  uteslut vid glutenintolerans!)
3 tsk bakpulver
12 msk neutral olja som kokosolja utan smak, rapsolja eller mild olivolja
1 nypa salt
Addera till lite chiafrön eller hackade nötter/frön om du vill ha ett bröd med lite mer tuggmotstånd.


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Blanda ihop allt.
Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med.
Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt.
Strö eventuellt vallmofrön / chiafrön eller havssalt  på.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
Skär sedan i 4 bitar.
Gott att rosta!

Notering

  • 172 kcal ⎟ 11,8 g protein ⎟ 2,7 g kolhydrater ⎟ 12.3 g fett per portion
  • Energiprocent: 6% kolhydrater, 28% protein, 66% fett
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 10