Ingredienser
(6 portioner kokt ris eller blomkålksris)
ca 1 kg benfri kassler
3–4 tomater
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
2 msk gul curry
1 tsk sambal oelek
1–2 msk smör att steka i
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2 dl chilisås
salt, peppar
1 dl cashewnötter
2 dl riven ost
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Om rätten serveras med ris eller blomkålsris, tillaga den. Lägg i ugnsform.
Skiva kasslern i tunna skivor, skiva tomaterna och lägg kasslern och tomaterna omlott ovanpå riset, annars direkt i ugnsformen.
Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör i en kastrull. Rör ner curry och sambal oelek och låt fräsa med en stund.
Rör ner grädde och creme fraiche, chilisås och smaka av med salt och peppar. Låt koka upp och häll sedan såsen ovanpå kasslern. Toppa med riven ost och cashewnötter.
Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter tills rätten fått fin färg.