God morgon! Känns som måndag men så är det alltid när man varit ifrån rutinerna hemma en dag! Haha =)
Det är ju inte måndag, det är ju FREEEEEEEEEEDA!
Här kommer ett gott fredagsrecept!! Det går alldeles utmärkt att byta ut till kokosmjölk istället för er som äter mejerifritt!
Detta receptet finns här på bloggen sedan tidigare men här kommer det igen, denna gången använde jag karrékotletter så blev SÅ MYCKET GODARE!!
Köttet är så mört så det nästan trillar sönder när mn skär i dem.
4-6 personer
4-6 stora karrékotletter
4 dl creme fraiche
4 dl vispgrädde (blir sås över men det är för att det ska täcka kotletterna, såsen kan man spara sedan!)
2 tsk sambal oelek
0,5 dl Renee Voltaire tamari soja
1 msk kalvfond
lite salt och peppar
Sätt ugnen på 175 gr.
Lägg kotletterna i en ugnsform. Salta och peppra lite på dem.
Koka upp grädde, creme fraiche, soja, fond, sambal oelek, smaka av med salt och peppar. Häll över kotletterna och in i ugn, 175 grader i ca 90 minuter.
Servera med valfritt tillbehör!
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
20 kommentarer
Hej igen!
Jag skar den i skivor och den blev fantastiskt god👍
Alltså den här såååsen!!! Finns inte ord som beskriver den! Lagade den ikväll och sambon upprepade sig hela tiden ”jättegod sås!” Trots mycket sås så är den nu slut. Tack!!!
Detta recept låter mycket gott😜, funkar det att göra på hel karré med? Tänker mest om såsen fixar längre tid i ugnen?
Hm svårt att säga. Spontant känner jag att det är risk för att såsen dunstar alt/eller skär sig
Jag gjorde detta fast med kycklinglårfiléer och kycklingfond – kanongott också! Tack för inspirationen!
Har precis ätit detta… Maj gadd så gott!!!
Hej Åse! Körde variant med Bjärekyckling, bröst och lår, plus 2 vitlöksklyftor och 1 msk tomatpuré i 160 gr & 15 min längre. Blev otroligt gott det med!
Älskar denna rätten använder ibland kassler. Men kan du rekomendera något vin till detta har ofta fått väldigt bra tips i din blogg till andra rätter. Tack för att du bloggar så positivt.
Jag skulle vilja säga ett vitt vin tex Bestheim Pinot Gris, innehåller en del restsocker men lite sötare vita viner är ofta de som passar bäst till sådan här mat.
Detta recept är kanon men jag har konstigt nog lyckats misslyckas med det. Första gången blev det perfekt men andra gången skar sig såsen helt när den stod i ugnen. Förstår inte vad jag gjort fel. Det såg verkligen inget gott ut den gången. Vad tror du att jag gjorde??
Var det fullfett? Vanlig kokbar grädde/creme fraiche?
Ibland kan såser skära sig när man blandar ner syror som ju sambal oelek är.
Du kan rädda det genom att mixa/vispa hårt.
Ja det var ju fullfeta produkter. Därför det kändes konstigt att det blev fel.
Men men jag får ge mig i kast med det igen. För gott är det.
Lagade dett i förrgår och det var precis hur gott som helst! Idag blir det Ajvarkyckling.
Ha en go helg
Älskar kotletter i långkok! Kan varieras hur mkt som helst och såsen som blir är to die for:)
Ikväll serveras det ( efter spinningpass) kycklingfilé i pestosås med soltorkade tomater, parmesan och färsk pasta och ett glas iskallt vitt vin!
Happy Friday ♥
Men MUMS vad gott det lät!!! KRAM!
Bra! Lordagsmiddagen planerad tack for det.
Svarare idag da vi ”maste” ata fish and chips som man bara gor har i UK!!
Lyckats vanja familjen av med chips (french fries) for det mesta gor sjalv pa sweet potatoes.Fast fisken vill de ha panerade 🙁
Trevlig helg
ar sa avundsjuk pa snon!!!!
Det ser supergott ut!
Vad är det för lingon (?) du har till?
Hur ser du på sockerfria alternativ till just sylt, saft osv?
Det är Önos sockerfria, den innehåller aspartam och det tycker jag personligen inte är några problem.
Hej Åse
Hoppas du hade trevligt i Göteborg.
En liten fråga kan man nästan alltid byta ut grädde,cf mot kokosmjölk ex i gratänger som du skrev vad är det för skillnad ?
Ha nu en trevlig helg (i snöstormen men mys mys)
Kram
Ewa S
Hej Ewa!
Ja många ggr kan man! det blir en lite annorlunda smak så klart eftersom kokosmjölk smakar kokos.
Ja mys med snö men nu har vi plusgrader igen!! KRAM!