Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kantarelltoast med löjrom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

300 g kantareller (färska eller frysta)
1 paket bacon
3 schalottenlökar, skuren
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl vispgrädde
1 msk persilja
100 g löjrom
1 dl smetana
1,5-2 msk riven parmesan
4 dillvippor
4 skivor formfranska eller surdegsbröd
smör att steka i


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök, hacka persilja, strimla bacon. Rensa kantarellerna (eller tina frysta)
Smörstek kantarellerna. Lägg i löken, vitlöken och persilja och stek vidare i fem minuter till allt har fin gyllene färg.
Stek baconet knaprigt.
Häll över grädde, salta och peppra och koka tills grädden kokat in. Smaka av.
Smör stek brödet och dela i två skivor, toppa med kantareller, lite bacon, dill, löjrom och smetana.