Ingredienser
Vanilj-creemecheese
- 1 äggula
- 1 msk florsocker (finns i sockerfri version t.ex. Sukrin Melis)
- 1–2 tsk vaniljextrakt (vaniljpulver gör smeten brun)
- 1 1/2 dl grädde
- 100 g naturell färskost
- ev. steviadroppar med vaniljsmak
Stekta äpplen
- 1 stort syrligt äpple
- 1 msk kanel
- 2 msk osaltat smör
Kanel- och kardemummagranola
- 1 dl hackad mandel
- 1 dl hackade hasselnötter
- 1 dl pistagenötter
- 1 dl kokosflingor
- 0,5 dl sesamfrön
- 1 msk malen kardemumma
- 1 msk kanel
- 1 tsk vaniljpulver
- 0,5 dl deodoriserad kokosolja
- ev. lite honung
Instruktioner
- Börja med granolan: Grovhacka nötterna och rosta allt i panna med koksolja och kryddor tills det luktar gott. Låt svalna. Använd 8 msk till receptet, förvara resten i burk.
- Vispa gulor, florsocker och vanilj pösigt. I annan bunke, vispa grädden (inte för hårt) och vänd sedan ner den i blandningen. Blanda noga med färskosten. Smaka av så sötman är tillräcklig.
- Skala och kärna ut äpplet. Skär i bitar. Stek äpplebitarna i osaltat smör. Pudra över kanelen och låt äpplena steka på medelstark värme tills de mjuknat. Låt svalna lite.
- Börja med att lägga lite äpplebitar i botten på ett glas, strö lite granola över sedan vanilj-creemecheese, sedan ett varv till och servera genast!
Näringsinnehåll
- Portioner: 4