Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kanelstekta äpplen i glas med vanilj-cremecheese


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Vanilj-creemecheese

  • 1 äggula
  • 1 msk florsocker (finns i sockerfri version t.ex. Sukrin Melis)
  • 12 tsk vaniljextrakt (vaniljpulver gör smeten brun)
  • 1 1/2 dl grädde
  • 100 g naturell färskost
  • ev. steviadroppar med vaniljsmak

Stekta äpplen

  • 1 stort syrligt äpple
  • 1 msk kanel
  • 2 msk osaltat smör

Kanel- och kardemummagranola

  • 1 dl hackad mandel
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl kokosflingor
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl deodoriserad kokosolja
  • ev. lite honung

Instruktioner

  1. Börja med granolan: Grovhacka nötterna och rosta allt i panna med koksolja och kryddor tills det luktar gott. Låt svalna. Använd 8 msk till receptet, förvara resten i burk.
  2. Vispa gulor, florsocker och vanilj pösigt. I annan bunke, vispa grädden (inte för hårt) och vänd sedan ner den i blandningen. Blanda noga med färskosten. Smaka av så sötman är tillräcklig.
  3. Skala och kärna ut äpplet. Skär i bitar. Stek äpplebitarna i osaltat smör. Pudra över kanelen och låt äpplena steka på medelstark värme tills de mjuknat. Låt svalna lite.
  4. Börja med att lägga lite äpplebitar i botten på ett glas, strö lite granola över sedan vanilj-creemecheese, sedan ett varv till och servera genast!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4