Hej hej på er!
I går var det premiär för saffransplättar! De brukar jag mumsa på till frukost runt denna tiden 🌟
Såååååå goda ju!
Saffransdoftande vaniljplättar som jag sedan doppar lite i kanelsocker på Ica sötströ.
Gott att dela en tallrik till fika =)
Lingongrädden kan bytas ut mot yoghurt, jag föredrar nog det egentligen men kidsen ville ha grädde.
Jag använder Lindahls vaniljkvarg som är sockerfri men man kan använda vanlig kvarg om man föredrar det, de blir ju inte så söta då men smaken är som baken. Tillsätt lite vaniljpulver eller vaniljextrakt istället om du använder naturell kvarg.
Vill man hellre använda riktigt socker än Ica sötströ så är det så klart valfritt.
Jag har en halv skopa vaniljproteinpulver i också för det påverkar både smak och lite konsistens men det går utan också.
Kanelsockrade saffransplättar med lingongrädde
- Portioner: 2-4
Ingredienser
Plättsmeten:
2 ägg
1 dl sockerfri vaniljkvarg
1 tsk bakpulver
1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 paket saffran
15 g vaniljproteinpulver *valfritt
kokosolja utan smak att steka i (de blir frasigast av olja)
1 msk kanel + 1 msk sockerfri sötning
Lingongrädde:
1 dl vispgrädde
1 dl lingon
Instruktioner
- Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
- Hetta upp en panna med oljan och dra ner till 50%. Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.
- Vispa grädden och rör ner 3/4 dl lingon. Klika ut på plättarna och garnera med resterande lingon.
Notering
Blir ca 8-9 plättar
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
6 kommentarer
Hej! Tänkte prova detta recept nu. Ska kanel och socker vara i plättsmeten eller strös det på de färdiggräddade?
Ha en skön söndag!
Hej! Det strös på sedan 🙂
Hej! Detta vill jag prova! 😀
Vilken typ av grädde använder du i matlagning och till desserter och bakverk?
Hälsningar Siw
Hej! Alltid vispgrädde!
Hej Åse!
Keso är snällare för min mage men jag undrar -vad blir det för smak och konsistensskillnad mellen keso och naturell kvarg? 🙂
Hej! Kesoplättar får en lite annan konsistens men funkar bra!