Kalvstek (Sous Vide) med timjansås och vitlöksrostad kulpotatis

av Åse
Reklam för / Annonslänkar till KitchenTime & Wine and Barrels

Hej hej!

Jag lovade ju er detta receptet som jag bjöd Victoria & Micke på förrförra helgen!
Kalvstek blir fantastiskt mör i Sous Vide! jag har gjort det några gånger men det är först nu jag tycker att jag hittat den perfekta tiden!

Kalvstek är supergott att skiva tunt och ha i nedan recept: Vitello Tonnato!

Men det är även supergott att skära i lite större bitar och servera som jag gjorde.
Jag använder Anova Sous Vide Precision cooker WIFI
GRYMT bra pris just nu hos KitcheTime! HÄR – kanske perfekta julklappen till någon matintresserad familjemedlem?

Zieher Vision Intense är mina absoluta favoritglas, de är sååååå mycket vackrare live!  HÄR hittar ni dem! Kanske en julklapp till någon som har allt?
Vinet vi serverade var det HÄR (fast 2020)

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kalvstek (Sous Vide) med timjansås och vitlöksrostad kulpotatis


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 kilo kalvstek
salt, peppar, grillkrydda
smör att steka i.

Timjansås:
2 st schalottenlökar
1 klyfta vitlök, finhackad
smör att steka i
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
3 msk konjak
1,5 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
1 kruka timjan, repade blad och hackat
svartpeppar

Vitlöksrostad kulpotatis:

1 kg delikatesspotatis 
1 hel vitlök
1,5 msk olivolja
1,5 msk smör
1 msk flingsalt
2-3 krm nymalen svartpeppar
1/2 kruka färsk timjan

Instruktioner

Ta fram kalvsteken i tid så den inte är kylskåpskall. Torka av. Salta, peppra och krydda. Stek i smör på hög värme med två vitlöksklyftor och stek runt om snabbt så steken får fin färg.
Vacuumförpacka den och lägg i SousVide bad på 56 grader i 8 timmar.
Parera potatisen och såsen i tid. Börja med potatisen:
Sätt ugnen på 175°C.
Skala potatisen. Skala vitlöksklyftorna. Hetta upp en stor stekpanna med olja och smör. Lägg i potatis och hela skalade vitlöksklyftor. Stek runt om tills potatisen fått fin färg. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner kvistar av timjan. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
Såsen: Fräs schalottenlök i smöret, rör ner övriga ingredienser. Låt koka ihop på låg värme i 7-8 minuter.
Skiva upp kalvsteken när den är klar och servera med potatise, såsen och valfria grönsaker.

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

14 kommentarer

Stina Träff 31 mars, 2024 - 16:41

Lättlagat och mycket gott. Alla förväntningar uppfyllda






Svara
Åse 31 mars, 2024 - 19:17

Härligt att höra! =) Glad Påsk!

Svara
Louise Karlsson 16 december, 2021 - 18:20

Var får du tag på så fint kalvkött?

Svara
Åse 16 december, 2021 - 18:21

Mathem!

Svara
Louise Karlsson 16 december, 2021 - 18:26

Tack! Tänkte köra detta recept på Nyårsafton. Det behöver inte alltid vara oxfilé tänker jag🎉🍷

Svara
Åse 16 december, 2021 - 20:44

Ja, vad kul!! Håller med! Roligt med annat! 🤩🍾🥂

Svara
Mia 16 december, 2021 - 14:59

Hej!

Tack för alla bra tips på mat och annat gott!
Ska till Yoko när vi åker ner till Hgb och hälsar på släkten, har du någon drink favorit där? Dock ingen bitter.

Ha en fin dag!

Mvh Mia

Svara
Åse 17 december, 2021 - 15:46

Oh Bruce Lee! Sedan är deras Thai Basil supergod! Njut helgen! =)

Svara
Ywonne 16 december, 2021 - 00:24

Gokväll 🙂 Du har så så snygg glas, var har du hittat dom? ❤️ 🥰 Mvh Ywonne

Svara
Åse 16 december, 2021 - 10:05

Hej! Vinglasen är länkade i inlägget =)

Svara
Jessica 14 december, 2021 - 19:14

TACK! Det här blir det till helgen! Älskar dina recept och inspirerande bilder!

Svara
Åse 15 december, 2021 - 10:34

Tack snälla ❤️

Svara
Jenjo 14 december, 2021 - 13:56

Wow!! Detta måste jag absolut prova! 😍 Vi brukar alltid steka köttet lite hastigt efter sous vide-körningen för att få stekyta, men det kanske inte behövs?
(Supersnygga glas oxå 🤩)
Ha det bäst! Kram!! 🤗

Svara
Åse 14 december, 2021 - 13:57

Det brukar jag också göra men tycker inte det behövdes denna gången. Men det är ju gott om man har tjockare bitar! 🥰

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.