7,1K
I fredags gjorde jag kycklingfiléer i KitchPro Epicuré Sous Vide, såååå saftiga och möra!
Kycklingfiléerna saltade och pepprades och lades i zip locks. Cirkulatorn sattes på 65 grader och de låg i Sous Viden i ca 1,5 timme.
Man behöver ingen inplastningsmaskin utan man sänker bara ner påsen tills öppningen, vattnet gör ju att all luft trycks ut! Voila!
Saftiga, möra kycklingfiléer!
Jag serverade med Zoodles, ugnsrostade rotfrukter (gulbetor, rotselleri och morot), oliver och en såååå god röd pestosås!
Röd Pestosås 4 port
1 finhackad gul lök
4 dl vispgrädde
0,75 dl röd pesto
2 msk kycklingfond
ev. salt och peppar
smör att fräsa i
Fräs löken i lite smör och rör sedan ner pesto, kycklingfond och grädde. Smaka av med kryddor. Låt puttra i ca 5 minuter.
I går hade vi grannarna på middag och jag gjorde Kalvstek i den!
Godast blir det om kalvsteken marineras över natten! Det har jag gjort tidigare men igår hann jag inte.
Marinad:
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
1/2 dl japansk soja
skalet av 1-2 citroner
1 dl grovhackad rosmarin
2 msk honung
Kalvsteken putsas på hinner och marineras i kylskåpet, ta fram och rumstempereras ca 30 min innan.
Jag satte cirulatorn på 60 grader men nästa gång tar jag 58!
i 6 timmar fick steken ligga i cirkulatorn.
Kalvsteken serverade jag med klassisk hasselbackspotatis, en rödvinssås och rostad vitlökssås. MUMS!!
Jag hade dock inget rödvin i vitlökssåsen utan tog spadet från köttet istället, så god smak!
Rödvinssås:
1 finhackad scharlottenlök
3 dl rödvin
3 msk Aceto Balsamico
3 msk oxfond
2 msk råsocker eller sockerfri sötning
Salt och peppar
Smör att blanka av med
Hej på er så här Sköna Söndag!
Jag fick som jag ville, lite värme och sooool! HURRA!
Åh vad vi har ätit gott i dagarna två!
Jag har fått prova KitchPros nya Sous Vide maskin i samarbete med CoolStuff! Och ni vet sedan tidigare att jag är en stoooooor fan av Sous Vide! Köttet blir alltid så gott och mört och det är ju så enkelt att tillaga!
I fredags gjorde jag kycklingfiléer i KitchPro Epicuré Sous Vide, såååå saftiga och möra!
Kycklingfiléerna saltade och pepprades och lades i zip locks. Cirkulatorn sattes på 65 grader och de låg i Sous Viden i ca 1,5 timme.
Man behöver ingen inplastningsmaskin utan man sänker bara ner påsen tills öppningen, vattnet gör ju att all luft trycks ut! Voila!
Saftiga, möra kycklingfiléer!
Jag serverade med Zoodles, ugnsrostade rotfrukter (gulbetor, rotselleri och morot), oliver och en såååå god röd pestosås!
Röd Pestosås 4 port
1 finhackad gul lök
4 dl vispgrädde
0,75 dl röd pesto
2 msk kycklingfond
ev. salt och peppar
smör att fräsa i
Fräs löken i lite smör och rör sedan ner pesto, kycklingfond och grädde. Smaka av med kryddor. Låt puttra i ca 5 minuter.
I går hade vi grannarna på middag och jag gjorde Kalvstek i den!
Godast blir det om kalvsteken marineras över natten! Det har jag gjort tidigare men igår hann jag inte.
Marinad:
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
1/2 dl japansk soja
skalet av 1-2 citroner
1 dl grovhackad rosmarin
2 msk honung
Kalvsteken putsas på hinner och marineras i kylskåpet, ta fram och rumstempereras ca 30 min innan.
Jag satte cirulatorn på 60 grader men nästa gång tar jag 58!
i 6 timmar fick steken ligga i cirkulatorn.
Kalvsteken serverade jag med klassisk hasselbackspotatis, en rödvinssås och rostad vitlökssås. MUMS!!
Jag hade dock inget rödvin i vitlökssåsen utan tog spadet från köttet istället, så god smak!
Rödvinssås:
1 finhackad scharlottenlök
3 dl rödvin
3 msk Aceto Balsamico
3 msk oxfond
2 msk råsocker eller sockerfri sötning
Salt och peppar
Smör att blanka av med
Fräs löken i lite smör tills den blivit mjuk. Vispa ner vin, balsamvinäger, oxfond, sötning och smska av med salt och peppar. Låt reducera tills ca hälften återstår. Sila av löken eller låt den vara kvar, rör ner en klick smör för att blanka av såsen. Servera!
Hoppas ni fått lite inspo och jag rekommenderar varmt den här Sous Vide maskinen! Jag har tidigare haft Sansaire men föredrar nog KitchPros! Den låter mindre och jag gillar att man ser tid som förflutit och möjliget att ställa in tiden!
KRAM! ☀️
14 kommentarer
Bryner du steken/kycklingfiléerna efter dom varit i Sous vide?
Kapps det gör jag med allt kött eller kyckling. Ca 30 sek på varje sida i het panna.
Hur stor/hög kastrull behövde du? Min sous-vide kom hem till mig igår och jag hade inbillat mig att 5-liters kastrulle skulle funka. Men jag är tveksam till det.
Jag har en stor kastrull, 20 cm hög (ca 25 cm bred)
Tack snälla för snabbt svar. Första tillagningen ska bli en flapstek till Midsommarafton. Men jag testar nog i morgon med ett par kycklingfiléer.
Tack för fantastisk inspiration och goda recept.
Glad Midsommar!!
Åhhh så gott!!
kör du 6 timmar på ca 58 grader på flapsteken?
Nja…har tjuvkikat på det här receptet https://www.barariktigmat.se/index.php/teknik/sous-vide/item/399-flankstek-sous-vide-och-pad-thai. Kanske jag lägger mig mellan ditt förslag och ”bara riktig mat” 8 timmar och 57 grader. (som sagt jag är ju novis på det här) Flapen är ju nästan dubbelt så tjock mot flanken. Tillbehöret blir café de paris smör gjort på brynt vispat smör. Baconlindad sparris å lite annat gott.
Mmh ser otroligt gott ut ! Men jag undrar hur blir det när man kokar plast , har det någon effect ? Nu täcker jag på alla BPA skräckhistorier ..:-)
Du kokar inte 😉 Du värmer på låg temperatur 😉
Jag tror att jag måste investera i en sån där mackapär, jag skulle vilja få kycklingfiléerna så där perfekta :).
Så underbar bild på er!!
KRAM
Var kommer klänningen från. Inköpt i år?
Menar du min rosa blus? Från KappAhl, finns i butik nu.
Har du testat Crock Pot och i så fall, vad tycker du!
Ja jag har en kategori med Crock Pot recept också.