Ingredienser
Biffarna:
1 kg kalvfärs
4 äggulor
4 dl grädde
2 msk dijon
2 tsk salt
2 krm peppar
smör att steka i
För crockpoten:
Några skivor hyvlat smör, två buljongtärningar, 1 dl vatten.
Svampsås:
500 gram färska champinjoner
0,5 tsk curry
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
2 dl creme fraiche
2 dl sky från crockpoten
1 msk oxfond med rödvin
Drygt 0,5 dl rödvin
lite chiliflakes
Instruktioner
Blanda ihop smeten till köttbullarna.
Lägg några skivor hyvlat smör i crockpoten och lägg ner buljongtärningar och vatten.
Forma relativt stora köttbullar och sänk ner några i kokande vatten. När de flyter upp, ta upp försiktigt och lägg i crockpoten. Sätt på locket och sätt på LÅG i 4 timmar.
När den är ute gör såsen:
Spara 2 dl av skyn.
Finhacka vitlök och schalottenlök och fräs i kokosfett eller i lite rapsolja.
Skär champinjonerna i kvartar eller i skivor och lägg ner i pannan. Låt allt steka tills champinjonerna vätskats ur.
Krydda med lite chiliflakes och curry och häll på vinet, crème fraîche, skyn och oxfond.
Låt allt puttra ihop under 5-10 minuter och smaka av.
Späd eventuellt med lite mer vätska om det behövs.