8,1K
Fin lördagskväll till er! Vi drar till våra vänner Rebecca och Kristian i Ängelholm för familjemys!
💕
God kväll!
Hoppas att ni njuter av er lördag var ni än är.
Här blev det nybakat fröbröd till frukost vid lunchtid, älskar det brödet!
I går hade vi fullt hus vid middagsbordet med pojkvän, kusin och kompis till barnen. Mysigt!
Jag gjorde en stor form köttfärslimpa (utan fyllning) och en form med kalvfärsbiffar – YUM!
Jag gjorde en laddning pressgurka (utan sötning igår) också – såååååååån favvo!
Till det sötpotatis gjorda i min Actifry.
En smarrig fredagsmiddag!
Här kommer receptet! Hoppas det smakar 🙂
Skriv ut
Kalvfärsbiffar med senap- och dragonsås och pressgurka
- Portioner: 8
Ingredienser
- 1 färsk gurka
- 2 msk ättika (12%)
- 1/2 dl vatten
- (1 msk sötningsmedel eller socker)
- 1/2 tsk salt
- 1/2 krm vitpeppar
- 3 msk hackad persilja
- Biffar:
- 1 kg kalvfärs
- 2 ägg
- 1 dl grädde
- 1 dl pofiber
- 1 riven lök
- 1 msk dijon
- 4 msk kalvfond
- salt, peppar
- Sås:
- 250 g champinjoner
- 4 dl creme fraiche
- 3 dl grädde
- 3 msk dijonsenap
- 3 tsk dragon
- 2 msk kalvfond
- smaka av med mer senap, salt, peppar
Instruktioner
- Skiva gurkan tunt med osthyvel, blanda ihop med övriga ingredienser och ställ i kylskåp.
- Sätt ugnen på 220 gr.
- Blanda pofiber med grädde och låt stå ett tag. Rör ihop med övriga ingredienser och forma biffar. Stek i smör. Lägg över i ugnsform.
- Stek champinjoner i riklit med smör, salta och peppra något. Rör ner övriga ingredienser till såsen och låt sjuda ett tag. Smaka av med ev. mer senap, kalvfond och kryddor. Häll över biffarna. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
- Servera med valfritt tillbehör, lingonsylt och pressgurka
Fin lördagskväll till er! Vi drar till våra vänner Rebecca och Kristian i Ängelholm för familjemys!
💕
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
4 kommentarer
Biffarna och såsen ser jättegoda ut, ska testas nån dag, men då får det bli viktväktaranpassat recept 🙂 Trevlig dag!
Ja du kan ta mindre fet grädde/cf om du vill!
Oh ja, här njuts det för fullt! Semestern kan inte ha börjat mycket bättre än med en dag av strålande sol och blå himmel med några enstaka, vita, molntussar.
Fyndat div växter till altanen. Bra att vara sent ute, för då kan man göra fina fynd till halva priset.
Och nu, i den ljumma kvällen (eftermiddagen?) plockas det solmogna hallon. Mums!
Ha en fin kväll!
/ÅsaS
Åh vilken underbar dag det låter som!! <3