Ingredienser
Kalvfärsbiffar:
500 g kalvfärs
1 dl grädde
1 ägg
1 msk dijonsenap
2 msk kalvfond
1 krm peppar
Svampsås:
300 g färska eller frysta champinjoner eller annan svamp
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finriven
4 dl grädde
2 msk lingonsylt
2 tsk kinesisk soja
1–2 msk kalvfond
1 oxbuljongtärning
salt, vitpeppar
1/2 tsk torkad timjan eller 2 kvistar färsk
smör
ev en skvätt torr sherry
Instruktioner
Rör ihop ingredienserna till biffarna. Rör inte onödigt mycket, bara så allt blandas.
Forma 8 biffar och stek på båda sidor i smör. Lägg i form och håll varm.
Skiva champinjonerna. Fräs i het panna tills vattnet ångats ur.
Lägg i en rejäl klick smör. Lägg i schalottenlöken och vitlök. Fräs tills svampen är gyllenbruna och lite krispiga. Häll på grädden, soja, smula ner buljongtärning (och sherry) och låt allt puttra ihop på låg värme tills såsen tjocknat.