Ingredienser
Biffar
- 1 kilo kalvfärs
- 1 ägg
- 1 dl vätska (vatten/mjölk/grädde
- 3 msk kalvfond
- 2–3 tsk salt
- krm svartpeppar
- 1/2 kruka grovhackad persilja
- 1 riven gul lök
- Kokosfett eller smör att steka i
Linsröra
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tomater
- 1 tsk salt
- 3 dl röda linser
- 4 dl buljong
- 0,5 citron
- 2 dl grekisk/turkisk/rysk yoghurt
- olivolja eller kokosfett att steka i
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i några minuter på varje sida på medelstark värme. Lägg åt sidan och håll varma.
- Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Krydda med spiskummin och lite salt. Rör ner tomaterna och buljongen och linserna. Låt allt småputtra i ca 8-10 minuter. Rör ner yoghurten och pressa i citron och smaka av med salt och peppar. Lägg ner biffarna i linsröran innan servering.
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 20
Näringsinnehåll
- Portioner: 6