Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kalvfärsbiffar med grönpepparssås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

Biffarna:
1,5 kg kalvfärs
1 finhackad gul lök
1/2 vitlök solo
2 ägg
1 msk dijonsenap
5 msk kavfond
salt, peppar

Sås:
3 dl grädde
2 dl vatten
2 msk mortlad grönpeppar
1,5 kalvfond
tamarisoja
2 msk konjak
salt och peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda ihop smeten till biffarna. Stek dem i smör på båda sidor tills de fått fin färg. Lägg i form och efterstek i ugnen ca 10 minuter.
Vispa ur pannan med ingredienserna till såsen. Låt reducera tills såsen tjocknat.
Servera med valfritt tillbehör.