Smakrika biffar på kalvfärs, visst går det bra att ha nötfärs istället eller annan valfri färs!
Jag brukar steka biffarna i panna först på ganska hög värme så de får fin yta sedan låter jag de gå klart i ugnen.
Till detta serverade jag rotfruktspytt men det är ju gott med potatis, blomkål, broccoli eller annats!
Skriv utKalvfärsbiffar med grönpepparssås
- Portioner: 8
Ingredienser
Biffarna:
1,5 kg kalvfärs
1 finhackad gul lök
1/2 vitlök solo
2 ägg
1 msk dijonsenap
5 msk kavfond
salt, peppar
Sås:
3 dl grädde
2 dl vatten
2 msk mortlad grönpeppar
1,5 kalvfond
tamarisoja
2 msk konjak
salt och peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda ihop smeten till biffarna. Stek dem i smör på båda sidor tills de fått fin färg. Lägg i form och efterstek i ugnen ca 10 minuter.
Vispa ur pannan med ingredienserna till såsen. Låt reducera tills såsen tjocknat.
Servera med valfritt tillbehör.