Kravmärkt kalvfärs från Sunnantorp Gård, dijonsås och ugnsbakade grönsaker på sötpotatis, lök, sparris, kålrot kryddat med himalayasalt örtkryddor. Så gott!!
Såsen är ljuvlig till!
Jag köper Önos sockerfria lingonsylt, den innehåller sötningsmedel men har man inga problem med det så är den bra tycker jag!
Kalvfärsbiffar med dijonsås och rotfrukter
- Portioner: 6-8
Ingredienser
1 kilo kalvfärs
2 ägg
2–3 msk kalvfond
salt, peppar
1/2 kruka färsk dragon
Dijonsås:
4 dl creme fraiche
2 dl grädde
2–3 msk dijonsenap
1 msk kalvfond
Färsk dragon och oregano 1 dl sammanlagt
skalet av 1 citron
salt, peppar
Instruktioner
Blanda ihop ingredienserna till biffarna, stek dem i smör eller grilla dem på grill tills de fått fin färg.
Koka upp grädde, creme fraîche med dijon, kalvfond, citron och smaka av salt och peppar. Rör ner de färska kryddorna.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
10 kommentarer
Behöver sparrisen förkokas innan? Hur länge har du grönsakerna i ugnen?
Hej Åse! Hörde Mat-Tina berätta i en repris på tv härom kvällen att sötpotatis är full av stärkelse. Varför väljer du den? Är där ännu mer i en ”vanlig pära”:)?
Linda
Alla rotfrukter innehåller mer stärkeelse än vanliga grönsaker! Mer eller mindre! Sötpotatis innehåller mer kolhydrater än potatis men potatis innehåller socker och stärkele och lektiner (påverkar näringsupptaget) så en potatis ger oss i princip inget nyttigt! Men sötpotatis är full av antioxidanter (betakaroten som omvandlas till A-vitamin), c-vitamin, järn och är alltså supermat! Dessutom är sötpotatisen inte en potatis utan en rotknöl =)
Jag äter allt men inte alltid, så jag äter även lite potatis ibland. Det är allt socker och framför allt gömt socker och mjölmat som fick mig att viktpendla kraftigt förr, och med lågkolhydratkosten så är jag mer balanserad och äter inte så mkt stärkelse längre så då fixar min kropp lite stärkelserikt ibland.
”Kockar” du till såsen varm eller kall?
Mvh Lisa
Sorry, glömt att lägga till beskrivning ju! Gjort nu! =)
Mmmm, ser jättegott ut! Ha en bra kväll 😉
Malitol är en sockeralkohol som påverkar blodsockret i viss mån. Du tänker kanske på maltodextrin som är en väldigt snabb kolhydrat??
Ja du har HELT rätt!! My mistake!! Jag är dock känslig mot just maltitol (min mage blir inte glad) därför undviker jag det.
Hej!
Tack för din underbara, inspirerande blogg!
Apropå lingonsylt så har Ica en som är sötad med stevia nu! Deras eget märke, helt okej sylt, lite dallrig konsistens bara 🙂 finns även hallon och jordgubb.
Hej! Det är tyvärr så att den inte är sötad med enbart det utan även maltitol som är en väldigt snabb kolhydrat, jag personligen väljer hellre aspartam då men alla gör som de vill =))