Ingredienser
Biffar
- 500 g kalvfärs
- 1 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk kalvfond
- 1 tsk salt
- 50 ml grädde eller mjölk
Röra
- 1 st aubergine
- 2 stjälkar stjälkselleri
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk mellanstora kapris
- 2 dl mixade urkärnade oliver
- 400 g körsbärstomater i burk
- 2 msk vit balsamvinäger
- 1 msk fibersirap eller annan sötning, gärna sockerfri
- 1 msk torkad oregano
- 2 dl rostade mandlar
- 1/2 dl färsk timjan
- salt
- olivolja
Instruktioner
- Tärna auberginen och lägg på skärbrda, salta och låt dra i 1 timme så auberginen vattnas av.
- Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i lite olivolja, inte på för hög värme.
- Skär sellerin i mindre bitar och låt få ett uppkok på ca 5 minuter, låt rinna av.
- Fräs auberginen i olivolja, låt rinna av lite på papper.
- Fräs sedan lök och vitlök i lite ny olja och rör ner selleri, oliver, kapris. Rör ner körsbärstomaterna, vinäger och sötning och smaka av med salt och oregano.
- Låt allt småputtra i några minuter. Vid servering rör ner mandlarna och timjan.
- Servera röran ljummen till biffarna.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4