Kalvfärsbiffar med Caponata och kraftfull Barolo

av Åse

God eftermiddag på er!
Hoppas ni har det underbart! Det har vi här i Dubai som ni nog kan gissa!
I onsdags var det ju vinprovning som vanligt och veckans vin var en kraftfull italienare vid namn Barolo Villaforte
Till det serverade jag kalvfärsbiffar och sicilianska grönsaksröran Caponata, som jag älskar! Sååååå fräscht och gott!
 18112015-012A7331


Aubergine fräses i olivolja
18112015-012A7332
Selleri, oliver, kapris m.m.
18112015-012A7333

Klart! Härlig sälta som samsas med sötma och syra. Smaskigt till kött, fågel och fisk!
18112015-012A7355
18112015-012A7358

18112015-012A7363

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kalvfärsbiffar med Caponata


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Biffar

  • 500 g kalvfärs
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk salt
  • 50 ml grädde eller mjölk

Röra

  • 1 st aubergine
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk mellanstora kapris
  • 2 dl mixade urkärnade oliver
  • 400 g körsbärstomater i burk
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk fibersirap eller annan sötning, gärna sockerfri
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 dl rostade mandlar
  • 1/2 dl färsk timjan
  • salt
  • olivolja

Instruktioner

  1. Tärna auberginen och lägg på skärbrda, salta och låt dra i 1 timme så auberginen vattnas av.
  2. Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i lite olivolja, inte på för hög värme.
  3. Skär sellerin i mindre bitar och låt få ett uppkok på ca 5 minuter, låt rinna av.
  4. Fräs auberginen i olivolja, låt rinna av lite på papper.
  5. Fräs sedan lök och vitlök i lite ny olja och rör ner selleri, oliver, kapris. Rör ner körsbärstomaterna, vinäger och sötning och smaka av med salt och oregano.
  6. Låt allt småputtra i några minuter. Vid servering rör ner mandlarna och timjan.
  7. Servera röran ljummen till biffarna.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Vinet var en riktig höjdare!

Villaforte Barolo lagras två år på slavonska ekfat och sedan ett år på flaska innan det är redo att möta världen. Resultatet är en elegant och fyllig, friskt fruktdriven Barolo med påtaglig karaktär av körsbär, mörka kryddor och choklad. 
Vi gillade den mycket, både jag och Daniel.
Vinet kan beställas styckvis men även i en trälåda om tre. Kul Gå-bort present ju!
Tror det är en vin som faller många i smaken!
Vinet har en balanserad syra tillsammans med tydliga, lena tanniner och finstämd fatkaraktär som gör Villaforte Barolo till ett utmärkt matvin. Njut tillsammans med rätter av mörkt kött och kalv eller en krämig svamprisotto med tryffel.

18112015-012A7343


18112015-012A7368

Vinet kan beställas HÄR
Vintipset är i samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.

4 kommentarer

Müller-Sandvik 21 november, 2015 - 14:32

Röran måste ha blivit en riktig smakupplevelse, men så många starka smaker i samma. Och så vacker den blev också 😀

Svara
Ewa 20 november, 2015 - 16:41

Åh vad det såg gott ut. Röran måste jag prova vid första bästa tillfälle!
Vill passa på att tacka för ALLA fantastiska recept på urgod mat.
Det ska vara lätt att laga god mat och det är det om man följer dina recept.

Svara
Camillapa 20 november, 2015 - 16:08

Vilken bra ide till röra! Det tror jag tom min grekiska man kommer att uppskatta! ;D Hoppas att ni ska ha det underbart i Dubai!
Förresten har du provat att göra avocado majonäs?
Kram

Svara
Carina 20 november, 2015 - 14:19

Låter jättegott! Det ska jag laga nu en dag. Har kalvfärsjärpar i frysen så det passar bra

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.