Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kålrot- och Rödbetsgratäng med chevre


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 200 gr. kålrot (ca 1/2 mindre)
  • 200 gr. rödbeta (1 stor)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 vitlök solo
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl riven cheddar
  • 80 g chevre

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Skala kålrot och rödbeta och skär i tunna skivor.
  3. Koka upp grädde, creme fraiche med riven vitlök och rosmarin. Stäng av plattan och rör ner osten.
  4. Blanda med den skivade kålroten/rödbetan. Lägg i portionsformar och smula chevre över.
  5. Sätt in i ugnen i ca 45-50 minuter. Om gratängerna får lite för mycket färg, lägg över aluminiumfolie.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4