Det finns nog egentligen bara en sak som jag i princip inte äter längre och det är pasta. Anledningen är den att för min hjärna så är det alldeles för gott, ungefär som smågodis som jag också har svårt att ta lite av. Jag kunde åka hem till mormor efter skolan och koka en hel kastrull med snabbmakaroner som jag åt med smält ost och ketchup, jag rundade säkert av med 4-5 rostemackor med lätt & lagom och apelsinmarmelad också.
För att jag ska njuta av en pastarätt så vill jag helst äta upp hela kastrullen + lite till, så därför så skippar jag det. Beror ju på att jag är väldigt känslig mot mjölmat – det triggar mig på alla cylindrar.
Jag VANN tävlingen hos Falkeskog! Tack alla ni som röstade och jag hoppas att ni gjorde det för att ni tycker om min mat, kanske denna maträtten eller bara tycker om mig 🙂 ♥
Så därför så highlightar jag vinnarreceptet igen! Denna gången serverad med sjögräsnudlar istället för LCHF pasta.
Gårkvällens variant:
2 portioner
200 gram philadelphia sweet chili
1 dl grädde
1 msk tamarisoja
salt, peppar
några stänk het chilisauce (jag älskar D’elidas!)
1/2 dl gula soltorkade tomater (eller röda!)
150 gram kallrökt lax
Koka upp färskost med grädde. Smaka av med soja, chilisauce och salt och peppar. Strimla soltorkade tomater och lägg ner.
Skölj av sjögräsnudlarna och lägg ner i såsen och låt allt bli varmt.
Lägg upp på fat och fördela strimlad rökt lax ovanpå, toppa gärna med lite hackad avokado och hackad tomat blandad med lite koriander!
MUMS!!!
Stooooor somrig kram från mig!
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
8 kommentarer
Hej Åse! Tack för din inspirerande blogg och dina recept. Jag har din kokbok och är mycket nöjd med den. Nu hade jag tänkt göra kallrökt lax med sweetchili och sjögräsnudlar. De senare var inte helt lätta att få tag på. Kollade i flera vad jag trodde var välsorterade livsmedelsbutiker, men fann dem till slut hos Ica Kvantum i Arninge. Min fråga är vad bilderna ovan föreställer? På den översta bilden är det någonting gult med någon grön ört på? Det ser gott ut men jag kan inte identifiera ingredienserna. Och på den nedre bilden ser det ut som om du lagt avokado på kallrökt lax och nudlar. Stämmer det? Och vilka är de andra ingredienserna som finns med på bilden men inte i receptet? Paprika? Tomat?
Första bilden föreställer en av ingredienserna: ”1/2 dl gula soltorkade tomater (eller röda!)”
Andra bilden föreställer också det som står i receptet ”toppa gärna med lite hackad avokado och hackad tomat blandad med lite koriander!”
Allt står med i receptet 😉 Hoppas du gillar receptet, det var jättegott tycker jag!
Ska nog införskaffa kallrökt lax och testa denna med zucchinistrimlor! 😀
Jättegod maträtt! Lagom starkt! Men jag tror inte att jag tål sjögräsnudlarna. Känner mig proppmätt och uppblåst som en ballong flera timmar efter måltiden. Har provat dem två gånger nu och båda gångerna hände samma sak.?
Ouch 🙁 kan säkert vara för mkt fibrer kanske för din mage.
Det där ser otroligt gott ut! Ska spara och prova. Är gravid och fick order om att äta något ,mer kolhydrater, men nu är det inte långt kvar så då blir det lågkolhydratkost för hela slanten. Dina recept och du är bara så inspirerande!
Kram från en trogen läsare som är alldeles för dålig på att kommentera 🙂
Grattis till vinsten!
Vilken tur att jag köpte just kallrökt lax idag, det där ser gott ut och somrigt är det!