Lördag it is kompisar!
Känns som dagen aldrig tar slut dock! Fått så mycket gjort men har så mycket kvar att göra. Vilken tur att det finns ytterligare en dag.
Som sagt vi rensar/tömmer ju sovrummet/Wic inför målning på måndag. Att 1,5 rum kan innehålla så mycket bråte!?
Nåja, nya sovrummet ska inte innehålla massa saker. Det är så otroligt skönt för själen att göra sig av med saker man inte behöver längre.
6.30 vaknade jag av ljud – när jag kvicknat till insåg jag att det var fnitter. Samtidigt så drog det så kallt!
Gick upp och Juni har ju rummet bredvid vårt sovrum, fönstret stod på VID gavel (typ halvöppet) och utanför där är ju vårt trädäck och studsmattan (som snart gjort sitt men barnen älskar den!) där på studsmattan låg två stycken 12 åringar och fnittrade i högan sky!
Påbyltade med sovsäckar, kuddar och täcken och jag var inte tillräckligt vaken för att förstå NÄR de gått ut!?
Jag somnade om och när jag gick upp 8,30 så låg de fortfarande där och sussade…
11:40 kom de uppsläntrandes! 😂
De hade sovit HELA natten där! vaknat till då vid 6.30 antagligen av ljuset! Sedan somnat om.
Juni och Alba (min kompis Rebeccas flicka) – SKRUTTISAR!
Nu har de fått upp ett tält där uppe! Så misstänker att det blir en repris i natt 😉
Nåja! Över till receptet!
Jag har haft förmånen att vara uppvuxen på hembakat bröd, hemmagjord saft och sylt och all mat lagat från grunden och jag kan lova att vi var de enda barnen på skolan med hemmasydda jeans och hemmasydda täckjackor 😉
Varje skolavslutning stod vi där i nya klänningar och en trött mamma bakom oss som sträckte fram en hand och drog bort en tråd som fortfarande hängde löst, för mamma hade varit uppe hela natten och sytt. ♥️
Oerhört tacksam för hon är så klart anledningen till att jag nu jobbar med mat. Båda mina systrar är kreativa själar, duktiga med mat och DIY 💕
Som sagt h e m b a k a t b r ö d !
Eftersom jag mår bäst på en kost låg i kolhydrater och utan vetemjöl & gluten så ingår inte bröd i min kost så väldigt ofta. Men det ingår, som jag förklarat HÄR
De gånger jag äter bröd så ska det vara GOTT och allra helst hemlagat. ♥️ Skogaholmslimpor göre sig icke besvär 😉
Vi hade gäster till Mimosa frunch idag så det blev extra allt och lite till. Så mysigt med fruncher som pågår i flera timmar!
Detta receptet på kalljästa frukostfrallor är så gudomligt gott, jag har provat många men detta är min favorit!
De är så där sega och smakar nästan som surdegsbröd!? Vet inte om det beror på att de får jäsa så långsamt!
Så smidigt att snabbt slänga ihop kvällen innan och sedan ta fram på morgon och 30 min senare så har man frallor, godare än från något konditori!
Skriv utKalljästa ljuvliga frukostfrallor
- Portioner: 20
Ingredienser
20 g jäst
5 dl kallt vatten
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl special
1,5 tsk salt
1 msk olivolja
1 msk honung
Instruktioner
Lös upp jäst med kallt vatten.
Rör ner övriga ingredienser till en kladdig deg.
Lägg över plastfolie över bunken och ställ i kylen över natten.
På morgonen stjälp upp degen på mjölnat bord. Stt ugnen på 220 gr varmluft. Knåda inte. Dra ut deglängden något och vik dubbel. Skär trekanter av degen och lägg på bakplåtsklädd plåt.
Sätt in plåtarna i ugnen i 20-25 minuter.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
17 kommentarer
Hej, receptet ser jättegott ut!
I många recept på kalljäst bröd, ska man använda otroligt lite jäst (6g till 10 frallor typ).
Har du experimenterat med mindre jäst? Jag provade rena dinkelfrallor, men söker med ljus och lykta efter ett grövre alternativ, gärna med havre.
Tack för en fin blogg!
Nej jag har vara använt dena mängden, tror dte måste jäsa ytterligare i tud om man ska ha mindre jäst.
Har inte varmluft ugn ?Hur många grader i en vanlig ugn?
Hej! lägg till 20 grader när du inte har varmluft.
Hen, ser super goda ut. Om man andvänder torr jäst. Hur mycket tror du att man behöver?
Tack på förhand.
Hej! Vet tyvärr inte, använder inte torrjäst 🙂 men det står nog på paketet hur man konverterar så får du räkna på det.
Lycka till!
Kan man frysa dwm ogräddade tror du? Och sen grädda när de behövs? 😀
Vet faktiskt inte 🙂
Haha.. Vilka tjejer! Camping på studsmattan. Det har våra kids också gjort – dock sommartid. Var får de sina idéer ifrån?! Själv bar jag ut madrass och kudde på altanen i somras, när vi hade typ 34 grader inne nattetid..
Frallorna ser ju riktigt goda ut, sådär så att jag vill sluka allihop på en gång och riktigt njuta av fraset och segheten – så som frallor ska va’!
Önskar er en fin söndag!
Man sätter på ugnen på morgonen å inte innan man börjar med degen väl 😂😘 förlåt kunde inte låta bli, hade min man läst receptet hade han följt det punkt till pricka 😊
Dessa frallor är supergoda!! Gjort dem flera gånger, rekommenderas!
Haha sant
Hej! De ser helt underbart goda ut! Men vet du ungefär hur mycket kolhydrater det finns i varje bulle? Tack! Kram lucia
Mm…så gott! Får se om jag kan låna lite mjöl av mamma, för det är inget jag har hemma.
Måste tipsa om det här receptet på bovetefrallor, jag äter dem varje dag då de är såå goda och mättar riktigt bra, blogg.amelia.se/jessicafrej/2016/11/23/frallor-med-valnotter-och-aprikos-glutenfria/.
Jag rationaliserar dock bort valnötterna och aprikoserna emellanåt, funkar lika bra det.
Älskar bovete! Dessa är mina favvisar! https://www.56kilo.se/bovetefrallor-glutenfritt-laktosfritt-mejerifritt/
Testade dem för några år sedan, men tycket dessa är bättre 😜
🤣
Åh så gott! 😍 Repris imorgon…? Jag kommer..😇😂