Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 9

Ingredienser

15 g jäst
3 dl kallt vatten
1 dl grekisk yghurt
2 tsk flytande honung (äts upp av jästen)
2 tsk salt
2,5 dl glutenfria havregryn
1/2 dl linfrön
5 d durramjöl
1 ägg till pensling
Toppa med havregryn och linfrön


Instruktioner

Lös upp jästen i kallt vatten. Rör ner de blöta ingredienserna och sedan havregryn, salt, linfrön.
Rör ner durramjölet tills konsistensen är som tjock havregrynsgröt, hellre lite för lös än för stabbig. Är den för lös vid 5 dl durramjöl, tillsätt lite till (max 1/2 dl)
Lägg plastfolie över bunken och ställ kallt över natten, minst 12 timmar.
Ta upp och rulla bollar med fuktiga händer och lägg tätt ihop på plåt me bakplåtspapper
Låt jäsa under bakduk i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 220 gr.
Pensla med ägg och strö havregryn och linfrön över.
Grädda i 20 minuter och låt sedan svalna under bakduk i minst 1 timme.
Pensla med