Ingredienser
2 ägg
2 dl kesella eller annan mejeri
3 msk smält smör
1,5 dl mandelmjöl (kan bytas ut mot samma mängd sesammjöl)
1,5 dl pofiber
1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
0,5-1 tsk salt
1 uppvispat ägg
sesamfrön
Fyllning:
125 g färsk mozzarella
6 tsk grön pesto
Instruktioner
- Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
- Sätt ugnen på 200 gr.ader och rulla 6 bollar. Platta till så en bit mozzarella och pesto får plats, vik upp sidorna och nyp ihop glipor. Fukta händerna och rulla bollarna runda och så släta som möjligt. Lägg ihop som en snölykta på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg, strö sesamfrön över.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Värm gärna dem i ugnen på 150 gr en stund innan servering.