Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jordnötskyckling med Chili


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

800 g kycklingfiléer
1,5 msk sesamolja
1 lime, saften
3 klyftor vitlök, pressade
2 msk japansk soja (tex tamari)
2 chilifrukter, urkärnade och strimlade
30 g färsk ingefära, riven
1 knippe salladslök, skivad
45 g (3 msk) sockerfri krämig jordnötssmör
1/2 kruka koriander, grovt hackad
1,5 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
* För såsigare rätt, tillsätt 2 dl kokosgrädde eller creme fraiche


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Putsa filéerna och dela på längden. Hacka dem med gaffel.
Lägg i ugnsform och rör ner alla ingredienserna.
Rör om ordentligt. Marinera i kylskåpet, ju längre tid desto bättre (tex ett dygn) men minst 4 timmar.
Vid tillagning: Sätt in i ugnen och låt gå i ca 30 minuter. Ta ut och servera med valfritt tillbehör.

Notering

Ex på tillbehör: Tortilla, Naan bröd, ris, blomkålsris, ugnsstekta grönsaker, en god matig sallad, pommes, friterade vaxbönor, kålrotspommes.
Gott att servera skålar med banan,  ananas, vindruvor, jordnötter och russin till.