Jordnötskyckling med Chili

av Åse

Hej!

Ibland får man till så himla sköna pass (på gymmet)
När man är på rätt humör, är rätt tankad i kroppen, har motivation och så klart väääääääärldens bästa PT som gör att en PT timme försvinner som ett nafs och sedan har man motivation att fortsätta träna själv tills man ses igen! Typ så! ❤️🙋🏻‍♀️

Ni måste prova detta eceptet – alltså det var det godaste jag ätit på länge, så pass att jag måste göra större sats nästa gång för detta räckte knappt till oss 5!

Såååå saftigt! Några timmar i marinering gav så goda smaker.

Skjuts in i ugnen! Jag marinerade det i ca 6 timmar, det går både längre och kortare tid. Men bra att förbereda innan man får gäster för sedan krävs bara 25-30 minuter i ugn!

Klart!

Detta kan serveras till vad som helst! Beror på hur man äter och vad man tycker om.
Med tortilla, Naan bröd, ris, blomkålsris, ugnsstekta grönsaker, en god matig sallad, pommes, friterade vaxbönor, kålrotspommes etc =)

Vi åt det med blomkålsris och sallad! SÅ gott!

PS! SÅ gott att ha i tacoskal eller salladsblad!

Vill ni ha den lite såsigare så tillsätt tex 2 dl kokosgrädde eller creme fraiche!
Här kommer receptet till er 💚🧡💛

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jordnötskyckling med Chili


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

800 g kycklingfiléer
1,5 msk sesamolja
1 lime, saften
3 klyftor vitlök, pressade
2 msk japansk soja (tex tamari)
2 chilifrukter, urkärnade och strimlade
30 g färsk ingefära, riven
1 knippe salladslök, skivad
45 g (3 msk) sockerfri krämig jordnötssmör
1/2 kruka koriander, grovt hackad
1,5 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
* För såsigare rätt, tillsätt 2 dl kokosgrädde eller creme fraiche


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Putsa filéerna och dela på längden. Hacka dem med gaffel.
Lägg i ugnsform och rör ner alla ingredienserna.
Rör om ordentligt. Marinera i kylskåpet, ju längre tid desto bättre (tex ett dygn) men minst 4 timmar.
Vid tillagning: Sätt in i ugnen och låt gå i ca 30 minuter. Ta ut och servera med valfritt tillbehör.

Notering

Ex på tillbehör: Tortilla, Naan bröd, ris, blomkålsris, ugnsstekta grönsaker, en god matig sallad, pommes, friterade vaxbönor, kålrotspommes.
Gott att servera skålar med banan,  ananas, vindruvor, jordnötter och russin till.

25 kommentarer

Mia 28 oktober, 2020 - 11:13

Hej! Tänkte använda detta receptet som bas till matlådor som ska in i frysen och vill då fylla ut med något för att slippa komplettera med färska tillbehör. Funderar på linser, bönor.. men vet inte i så fall vilka som skulle passa bäst. Har du några förslag? Ris är min sista utväg men försöker minska den konsumtionen.

Svara
Åse 28 oktober, 2020 - 11:15

Edamamebönor är nog perfekt att ha här och du kan ju även ha andra grönsaker som tål frysning.

Svara
Isabell 29 augusti, 2020 - 14:03

Det här var så otroligt gott, kommer absolut göra igen ☝️ kycklingen blev så smakrik och så himla mör å saftig 👌






Svara
Åse 29 augusti, 2020 - 16:18

Härligt att höra! Det är en favorit här hemma också 🙋🏻‍♀️😅

Svara
Katariina 13 maj, 2020 - 20:07

Detta var sååå gott!! Uppskattades av hela familjen!

Svara
Margarets 12 maj, 2020 - 20:48

Jag glömde nagga kycklingen. Kan det vara därför den inte blev så bra. Den blev smaklös??! Konstigt med så mycket ingredienser och den marinerades 1 dygn!

Svara
Åse 12 maj, 2020 - 20:53

Ja det låter ju märkligt med så mycket kryddor! Du missade ingen ingrediens?

Svara
Margareta 12 maj, 2020 - 21:30

Jo koriander hoppade jag över.

Svara
Susanne 11 maj, 2020 - 23:38

Såg verkligen jättegott ut! Det måste testas till helgen! Har du någon sås att föreslå till, eller kanske gräddfil eller liknande? Tack för jättefin inspiration! Du lagar så mycket gott!

Svara
Åse 12 maj, 2020 - 00:07

Är sås i rätten =)

Svara
Stina 9 maj, 2020 - 14:05

Hej,

Tack för spännande recept!
Måste fråga: Är det hel kummin som i brödkryddan, eller hel spiskummin som avses?

Vänliga hälsningar,
Stina

Svara
Jenny Johansson 7 maj, 2020 - 23:42

Ser ju jättegott ut😍 får byta ut kött mot vegan allternativ🙌

Svara
Cecilia 7 maj, 2020 - 21:44

Åh det låter supergott😋Måste absolut testa. När du skriver hacka med gaffel menar du typ att ”nagga” filéerna? Tack❤️

Svara
Åse 7 maj, 2020 - 21:45

Exakt så 🙂 får nog skriva om det 😁

Svara
Cecilia 7 maj, 2020 - 21:50

Du är alltid så snabb med svar👍😃Tack! Det är nog bara jag som var lite trög🤪Ha en trevlig helg. ❤️

Svara
Marian 7 maj, 2020 - 19:22

Jisses Amalia. Helgen är räddad. Tack Åse 😍🥳🥂🤩👏🏻






Svara
Anna Granér 7 maj, 2020 - 18:50

Hej!
Vilket jordnötssmör köper du?
Bästa hälsningar, Anna

Svara
Åse 7 maj, 2020 - 18:52

Jag har en massa olika, bara de är sockerfria och ekologiska så är det same same!

Svara
Lisa Jarlekrantz 7 maj, 2020 - 17:00

Låter ju sjukt gott, detta måste jag testa! Vilken jordnötssås använder du? Köper du färdig? Det kanske går med jordnötssmör?

Svara
Åse 7 maj, 2020 - 17:01

Ohhh SKA vara jordnötssmör! Ändrar!

Svara
Lisa Jarlekrantz 9 maj, 2020 - 14:52

Förlåt Åse att jag frågar igen, ska det va kummin? Inte spiskummin?

Svara
Åse 9 maj, 2020 - 18:11

Det är spiskummin men jag gjorde receptet förr med hel kummin (för jag förväxlade) så jag har ändrat nu.

Svara
Lisa Jarlekrantz 9 maj, 2020 - 18:15

Nu har vi ätit, det va jättegott! Hoppade över spiskummin och kummin och det gick jättebra, tack för världens bästa matinspiration😍

Åse 10 maj, 2020 - 15:07

Vad bra att det smakade mums! Tack gulliga du <3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.