Jordnötskulor med chokladhatt

av Åse

Hej hej!

Kikar in med ett tips på helggodis! MUMS!
Dessa är så enkla att göra och mina barn älskar dem! Lite som snickers =) (Från min bok Ät & Njut)

Jag och Alice ska ge oss i kast med godistillverkningen inför kvällen nu =)

Foto: Lisa Wikstrand

 

Som sötning så använd honung eller t.ex Fibersirap – näringsvärdet är med honung räknat.
Det måste vara en sirapskonsistens på sötningen – detta receptet kräver alltså sötning.

Det går så klart bra att använda mandelsmör eller hasselnötssmör också!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jordnötskulor med chokladhatt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 12

Ingredienser

1 dl sockerfritt och ekologiskt jordnötssmör
1 msk honung
12 msk kokosmjöl
100 g mörk choklad till topping


Instruktioner

Blanda jordnötssmör, honung och kokosmjöl i matberedare med S-kniv och rulla sedan till kulor. Kyl ner i frys eller kylskåp.
Smält den mörka chokladen i vattenbad och doppa toppen på den sidan som inte legat ner. Lägg dem på bakplåtspapper och förvara i kylskåp då de blir mjuka i rumstemperatur.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 64
  • Fett: 5
  • Kolhydrater: 2
  • Protein: 3

1 kommentar

Anna B 14 september, 2018 - 21:32

Wow!!! Det här lät gott och kommer att provas nångång! 🙂

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.