Hej hej!
Kikar in med ett tips på helggodis! MUMS!
Dessa är så enkla att göra och mina barn älskar dem! Lite som snickers =) (Från min bok Ät & Njut)
Jag och Alice ska ge oss i kast med godistillverkningen inför kvällen nu =)
Som sötning så använd honung eller t.ex Fibersirap – näringsvärdet är med honung räknat.
Det måste vara en sirapskonsistens på sötningen – detta receptet kräver alltså sötning.
Det går så klart bra att använda mandelsmör eller hasselnötssmör också!
Skriv utJordnötskulor med chokladhatt
- Portioner: 12
Ingredienser
1 dl sockerfritt och ekologiskt jordnötssmör
1 msk honung
1–2 msk kokosmjöl
100 g mörk choklad till topping
Instruktioner
Blanda jordnötssmör, honung och kokosmjöl i matberedare med S-kniv och rulla sedan till kulor. Kyl ner i frys eller kylskåp.
Smält den mörka chokladen i vattenbad och doppa toppen på den sidan som inte legat ner. Lägg dem på bakplåtspapper och förvara i kylskåp då de blir mjuka i rumstemperatur.
Näringsinnehåll
- Portioner: 1
- Kalorier: 64
- Fett: 5
- Kolhydrater: 2
- Protein: 3
1 kommentar
Wow!!! Det här lät gott och kommer att provas nångång! 🙂