Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jordnötsfudge (utan vanligt socker, lågkolhydrat)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 3 betyg

Ingredienser

1 dl kokosflingor
1 dl osötat jordnötssmör, gärna crunchy
25 g smält smör
25 g smält kokosolja utan smak
3 msk fiber sirap (honung går också bra om man föredrar det)
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
1 nypa salt


Instruktioner

  1. Rosta kokosflingorna på medelvärme i en torr stekpanna under omrörning.
    Spara lite av kokosen till dekorering
  2. Blanda alla ingredienser ordentligt.
  3. Häll krämen i en liten rektangulär brödform, med bakplåtspapper. Jag smetar inte ut smeten utan jag vill ha ganska tjock fudge. Strö över resten av kokosen.
  4. Ställ in i frysen minst ca 30 minuter. Ta ut fudgen, vänta några minuter och skär sedan upp med vass kniv. Förvara i frys eller kyl

Notering

Hela satsen innehåller (bakat med fibersirap gold): 1104 kcal, 26 g protein, 17 g kolh, 93 g fett.
Delat på 20 bitar blir det per bit: 55 kcal, 1.3 g protein, 0.8 g kolh, 4.7 g fett