15,9K
Jag använder fibersirap som sötning men vill ni hellre använda honung går det bra!
Jag förvarar mina i frysen, de blir fortfarande mjuka ändå 🙂 Skriv ut
Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bodystore och Adlibris
Hej hej!
Jag måste dela med mig av detta receptet igen nu inför jul!
Detta receptet hittar ni i min bok och är sååååå gott och enkelt att göra! Man kan använda annat nötsmör om man inte gillar eller tål jordnötter.
Jag använder fibersirap som sötning men vill ni hellre använda honung går det bra!
Krämiga, lite crunchy, beroendeframkallande! =)
Jag förvarar mina i frysen, de blir fortfarande mjuka ändå 🙂 Skriv ut
Jordnötsfudge (utan vanligt socker, lågkolhydrat)
- Portioner: 20
Ingredienser
1 dl kokosflingor
1 dl osötat jordnötssmör, gärna crunchy
25 g smält smör
25 g smält kokosolja utan smak
3 msk fiber sirap (honung går också bra om man föredrar det)
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
1 nypa salt
Instruktioner
- Rosta kokosflingorna på medelvärme i en torr stekpanna under omrörning.
Spara lite av kokosen till dekorering - Blanda alla ingredienser ordentligt.
- Häll krämen i en liten rektangulär brödform, med bakplåtspapper. Jag smetar inte ut smeten utan jag vill ha ganska tjock fudge. Strö över resten av kokosen.
- Ställ in i frysen minst ca 30 minuter. Ta ut fudgen, vänta några minuter och skär sedan upp med vass kniv. Förvara i frys eller kyl
Notering
Hela satsen innehåller (bakat med fibersirap gold): 1104 kcal, 26 g protein, 17 g kolh, 93 g fett.
Delat på 20 bitar blir det per bit: 55 kcal, 1.3 g protein, 0.8 g kolh, 4.7 g fett
24 kommentarer
Ska det verkligen vara 1tsk vaniljpulver? Andra liknande recept har 1krm vaniljpulver.
Receptet stämmer. Men känner du att du vill ta mindre vanilj i så gör det 🙂
Jag gjorde dessa men mina blev så lösa. Vad har jag gjort för fel. Smeten ska väl inte kokas.
Jag har nästan blivit beroende av dessa! Så enkla att göra och rodtade kokosflingor är sååå gott.
Jag saknade något i dem första gången, ville ha lite mer karamellig smak, så nu har jag i några droppar stevia med karamellsmak och mindre fibersirap.
Hade tyvärr bara fibersirap Gold hemma till första satsen, det var godare än clear som jag har fått använda nu.
Senaste omgången står i frysen, där fick jag använda honung. Har inte hunnit smaka än men hoppas det blir bra.
TACK för detta recept! 🙂
HEEEELVETE va goda!!! Åse. Dina recept är verkligen bäst?
Åh men tack 😅
Supergoda! 🙂
När jag skulle göra en ny sats upptäckte jag att jag inte hade kokos hemma så improviserade och tog praline-blandning i stället (färdig blandning av finhackade mandlar och hasselnötter, köpt i Tyskland) o det blev också fantastiskt gott!
Hur mkt kokos i smeten?
Knappt 1 dl
Sorry, lite senkommen kommentar, men Guuud vad gott!!!! Alla fullkomligen älskade dessa!
Mina blev inte lika fina och jämna som dina så jag måste pröva en mindre form nästa gång, men smaken…wow!!! 6*
Kul att höra ja visst är de gooooooda! =)
Måste bara tacka för att du skriver ut hur mycket kolhydrater det innehåller nu kommer det bli mycket lättare att baka med dottern som har diabetes typ 1 tack har verkligen sökt efter en sån här sida nu ska vi baka hela veckan
Måste testas!! Vad köper du för jordnötssmör? 🙂
Green Choice tex finns på Ica Maxi =)
Tack! 🙂
FANTASTISKT goda! Hela familjen älskar dem! Tusen tack för dina fantastiska recept! Utan dig hade vi inte kunnat äta så mycket god men hälsosam mat!
Har enbart kokosolja med smak hemma, hur tror du att resultatet blir om man använder det?
Det kommer ju smaka kokos vet inte hur gott det blir med jordnötssmaken
Ska smöret smältas? Eller röras ihop rumsvarmt?
smältas =)
Älskar fudge av alla de smaker, så dessa lär jag göra till advent, Lucia OCH jul.. Vissa saker går man all in på, när det kommer till allt vad jul heter..