Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jordgubbssallad med kyckling, feta och pekannötter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser


Instruktioner

Ruccola, Babyspenat
1 liter jordgubbar
200 g  grillad skivad kycklingfilé
150 g feta (eller vitost som Apetina i tetra)
1 dl Pekannötter
4 salladlökar
1 knippe sparris
1 Gurka

Balsamicodressing:
1/2 dl rosé balsamvinäger
1/2 dl olivolja
salt, peppar

Notering

Bryt bort den nedersta delen av sparrisen och koka 3-4 minuter i lättsaltat vatten. Skölj i iskallt vatten och dela sedan sparrisen på längden. Skär jordgubbar, kyckling, feta, salladslök och pekannötter i mindre bitar.
Skala gurkan och halvera den på längden. Skär i bitar.
Blanda ihop dressingen.
Montera i skål: Ruccola, babyspenat, gurka, salladslök, jordgubbar, sparris, kyckling, pekannötter, feta. Ringla dressingen över och servera!