Jag nämnde ju bärmoussen i förrgår som är en gammal klassiker jag glömt av, originalreceptet hittas på Matplatsen.Org
Man kan avända vilka bär som helst, oftast har jag hallon/blåbär i men i går gjorde jag med jordgubbar i och det var helt klart den godaste kombinationen! Jordgubbar är ju klockrent med det syrliga. Sååååå gott och man får en god och smarrig efterätt för enbart 4 PP.
4 portioner á 4 ProPoints
2 gelatinblad
2 1/2 dl Kelda vaniljsås
2 msk florsocker, jag använder rörsocker flor (fairtrade)
Rivet skal/saft av 1/2 citron
250 g frysta nedskurna jordgubbar
Skär ner de frysta jordgubbarna i mindre bitar med en vass brödkniv ca 1 cm stora bitar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa vaniljsåsen hårt, under tiden riv citronen och pressa ur saften i liten kastrull och värm på svag värme. Lägg i de mjuka gelatinbladen så de smälter. Vispa ner florsockret och sedan även citronblandningen. Rör ner de frusna jordgubbarna och portionera upp i glas. Låt stelna i kylskåp några timmar!
Servera gärna med ett gott dessertvin, tex Nederburg Noble Late Harvest (2741)
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
42 kommentarer
Åh, en KITCHEN AID också! Herremingud! Om du ska resa bort så kan jag mer än gärna passa den! 😀
Gjorde Jordgubbs moussen igår till efterrätt, men vi var många så jag gjorde dubbelsats, herregud vad mycket det blev, vi äter idag med…hahaa….klart godkänt.
hahah jag med!! 😉
Åhhh det lät riktigt läskande! Det får nog bli nästa njutning 🙂
Shit! Är det så krämigt som det ser ut, eller hur är konstistensen på oussen?
Som mousse 😉
Haha. 🙂 Får bli att göra det som kvällsgott på freda då. 🙂
Mums! Tack för receptet!
Hej! Jag utmanar dig och alla andra bloggare att göra det som står i min blogg!
Lagade din smakiga efterrätt i lördags. Nästa gång ska jag prova att fysa den och äta som glass.
Jag la ut receptet på min hemsida enfrokepalandet.blogspot.com och skrev att jag fått receptet härifrån. Hoppas det var okej 🙂 Välkommen in och titta hos mig om du vill. /Jennie
Denna får blir till nästa helg, gott att ha nått att se fram emot. Underbar vecka till dig, kramis A-L
Bärmoussen står i kylskåpet nu och skall ätas i kväll när vi tittar på Vapenbröder. Är det verkligen bara 4 portioner? Tyckte att det blev jättemycket. Inte så att jag kommer att ha problem att få i mig det precis, gottegris som jag är.
Nu ska jag ta ett pass bodypump på gymmet så blir den ännu godare sedan. Hur går det för dig och träningen?
Kram
Promise!! 4 PP på 4 portioner =)
Det går bra! Började ju i förra veckan men i veckan blir det minst 4-5 pass! Jag ä’r såååå taggad!!!!!
Oh vad fräscht det ser ut!!
Åhh det låter ju riktigt gott och att det är billigt i propoints gör det ju ännu bättre 🙂
Mmmm…låter gott. Jag skulle ha gått in här och kollat igår kväll när jag var sååå sötsugen!…
ahhh det ser ju urläckert ut. Mums, speciellt med de snygga glasen 🙂
Mmmm, den där ska provas!!!
Åhh så gottigt!!..måste testa detta!!
Åh vilken inspirerande blogg! 🙂 Maten ser riktigt smarrig ut!
Jag har precis börjat min viktresa. Ska intensivköra med shakes första veckorna för att sedan gå över till GI.
Ha en trevlig helg
Glömde bort att berömma dina otroligt fina glas!
Ser så snyggt och elegant ut.
Jag måste inhandla genomskinliga dessertglas/skålar jag med så att man kan se vad det är gott innehåll 🙂
Jag gjorde bärmoussen igår,
dock utan citronen p.g.a allerig men det blev supergott som alternativ till glass och propointsvänligt när man är Viktväktare 🙂
Ska prova med jordgubbar nästa gång.
Och med vaniljvisp istället.
Nu ska vi ut på resturang och äta hela familjen + mina föräldrar – mysigt & gott!
Det har varit lite jobbigt sen Jonas sjukhusvistelse måste jag erkänna så det blir skönt med lite luft och socialt liv igen.
Ha en fortsatt trevlig helg.
Kram/Mariah
Den hade jag nästan glömt! Låter gott med bubbar i, ska göras nästa helg!
Ps. jag har blivit liiite ”halvduktig” på att reda ut att skriva checklistan på nätet….tog några timmar, haha! men skam den som ger sej =) *lite stolt*
Jag gillar glasen som moussen är upplagd i.Är det likörglas eller dessertskålar?
Det låter supersmarrigt, måste prova…
Det är cocktailglas i iittalas essence serie
Ska jordgubbarna ligga i botten och vaniljvisp över, eller blandas det ihop? Vad har du köpt ditt rivjärn? Verkar vara kanon smidigt och lätt att använda. 🙂
Står i receptet 😉 ”rör ner de frusna bären och portionera sedan upp” så japps man ska röra ner bären i smeten. Rivjärnet är en present men jag har sett den i inredningsbutiker 🙂
Åhh jag blir lika glad varje gång jag hittar en smarrig sak att göra härifrån, vare sig det är mat eller dessert så är du fenomenal på att lägga ut och dela med dej. TACK!!!
Du gör det SÅ mycket lättare för mig och mitt vv:ande.
Måste bara fråga kelda vaniljsås, är det den 12% i tetra, typ spm vaniljvisp? Bara så det blir rätt nu när jag ska göra den.
Vi ska avnjuta en Tiramisu snart. Kram Jajja.
Så lite 🙂
japps det är den i tetra 🙂 mmmmm tiramisu!
Tack tack för svaret. Det blir nästa helgs smarrighet för mina prpoints;) Längtar redan.
Mmm tiramisun var försvinnande god, och det tyckte kaffegästerna me, för allt gick åt. Hade Rom i den den med hallonsmak, var det enda som fanns hemma, och oj va god den blev.
Trevlig helg.
Kram Jajja.
Tack Åse… Denna blir det imorgon…Gott gott..
Kram
Åse….du är bara såååå BRA. Visst, du vill minska ytterligare ett par kg men….du kommer att fixa det inom kort, så himla BRA som du är. ♥
Fina foton tar du oxå!
Vill minnas att du är grafiker till yrket, men kanske ska du fundera på ngn form av catering? OM du bott i Gbg-området så skulle jag 100% beställt min veckomat från dig. Du har balans!!!! En BRA balans i livet. Faktiskt är jag lite avis….. =)
Vad gullig du är! ;)) ♥♥ KRAM!
Jag kan varmt rekommendera denna!! Som en dröm och till det, det goda dessertvinet som jag inte kommer ihåg vad det hette. Huvudrätten gick ju inte av för hackor heller ;)Kram
Dessertvinet står i receptet 😉 hihi. PUSS!
Inte nykter än ;))
Hahaha 😉 Nä knappast jag heller *S*
Åhhh Åse löv U. Precis hemmkommen från VV efter inskrivning och nystart.
Älskar dina recept och känns toppen att du med kör VV med propoints(du delar alltid med dig så snällt av alla smarrigheter).
Ha en fin Lördag
Kram Lina
KRAM på dig och lycka till nu!!!!
wow detta såg helt underbart gott ut..och 4 pp kanon. Skall göra detta såg färska björnbär på maxi igår…Så idag blir det efterrätt…din gröna Kitchen Aid, blir lite avis den har stått på min önskelista länge. Jag har en länk till dig på min hemsida är det ok, jag tar bort den om du vill. Vill bara kolla, lade upp den för en halvtimme sedan. Meddela bara.
Det är OK! =)
PS: Visst är den fiiiin min gröna skönhet ;))