Ingredienser
- 800 g nötfärs
- 1 ägg
- 6 mixade soltorkade tomater
- 1/2 dl riven parmesan
- 1 dl grädde/mjölk/vatten
- 1 msk tomatpuré
- 1 handfull grovhackad färsk basilika
- 150 g feta, smulad
- 2 msk konc. kalvfond
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- rivet skal av ½ citron
- smör att steka i
Tomatsås
- 800 ml finkrossade tomater (Mutti är min favorit!)
- 1 dl grädde
- salt, peppar, torkad oregano, soja efter smak
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till biffarna. Stek i smör. Ta upp på skärbräda och häll ner tomatkross, grädde och kryddor och smaka av. Lägg i biffarna igen och låt puttra ihop i 5 minuter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6