Ingredienser
1 kilo benfria kotletter
salt, peppar
smör att steka i
Sås:
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
6 soltorkade tomater, strimlade
1 msk olivolja
1 köttbuljong (välj en bra! tex kung markattas)
4 dl grädde
4 dl creme fraiche
1/2 msk tomatpuré
2 tsk kinesisk soja
2 tsk oregano
1/2 kruka basilika, bladen
salt och peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Salta och peppra kotletterna och bryn dem hastigt på båda sidorna i het panna, de ska bara få färg, de går färdigt i ugnen sedan.
Lägg kotletterna bredvid varandra i en ugnsform.
Fräs lök, vitlök, strimlade tomater och oregano i lite olivolja.
Rör ner buljong, grädde & fraiche.
Grovhacka basilikan och rör ner i lökfräset med grädden. Låt koka upp och smaka sedan av med soja och salt, peppar.
Häll såsen över kotletterna.
Sätt in i nedre delen av ugnen i 1,5-2 timmar.
Servera med valfritt tillbehör.