Ingredienser
Två portioner pasta, valfri sort
2 handfull ruccola
2 st burrata
8 skivor lufttorkad skinka
8 kulor av Cantaloupemelon
1/2 gurka, skalad, skivad och halverad
1/2 dl skalade pistagenötter, grovt hackade
2 dl basilikablad, grovt skurna
Riven parmesan
Pestodressing:
1/2 dl olivolja
1/2 dl vit balsamvinäger
2 msk grön pesto
1 tsk honung
salt, peppar
Instruktioner
Blanda ihop pestodressingen.
Koka pastan och låt rinna av, blanda med ruccola och blanda med pestodressingen (inte allt, spara till att dressa salladen)
Skala gurkan, skär i skivor och gröp ut kärnhusen. Gröp ut kulor från melonen med ett kulhjärn.
Fördela knyten med lufttorkad skinka i salladen, burratabitar, melonkulor, hackade pistagenötter och basilikablad.
Ringla pestodressing över och salta och peppra lite över.
Vid servering strö riven parmesan över.