Att göra paj utan pajskal är i princip lika gott som vanligt paj med deg tycker jag! Jag vill ha riktig fraspaj, ingen äggdeg (omelettbotten), då kan det lika gärna vara.
Jag gör alltid äggstanningen på nästan samma sätt: 5 ägg, 4 dl grädde och ca 200 g ost.
I går gjorde jag en paj som alla berömde! Den är perfekt till buffé och till kött, fisk, you name it!!
6-8 personer
5 ägg
4 dl vispgrädde
1 purjolök
1 liten vitlök solo
1 liten påse (ca 100 g) ruccola
salt, peppar
200 g riven/flagad parmesan (jag köper färdig flagad!)
Sätt ugnen på 225 gr. Vispa ihop ägg, grädde och smaka av med salt och peppar.
Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och stek mjuk i smör på medelstark värme, det ska inte få så mycket färg utan med bli lite mjukare. Lägg i den grovhackade ruccolan i slutet och lägg över i pajform.
Lägg den rivna parmesanen över grönsakerna och häll sedan ägg/grädden över. Grädda i 25-30 minuter i ugnen, titta med jämna ögonblick så inte pajen får för mycket färg, lägg då folie över.
Lägg gärna en näve ruccola över pajen när den serveras!
Inte sååå snygg då den inte riktigt hade ”satt” sig då jag skar upp den medan den var varm.
Jag köpte goda italienska skinkor, korvar, Ridderheims tapas som: fyllda chilis/paprikor, ostar, marinerade kronärtskockor, heta marinerade räkor, oliver med pesto, flagad parmesan, tomat/mozzarellasallad. Till barnen gjorde jag hemmagjord pizza som jag slicade upp och sedan trädde jag stekta köttbullar och prinskorvar på tandpetare. Till detta drack vi Periquita!
27 kommentarer
Hej! Testade denna paj i söndags till min tjejkväll. Gissa om det var lyckat! Bara jag som äter LCHF men allihopa ville ha receptet!! SUPERGOD! Jag kompletterade med lite soltorkade tomateer också. Serverade med lite blandat kallskuret, ost och parmesan- och frökex. Mycket lyckat. Tusen tack för receptet
Härligt att det smakade!! Mums med kallskuret till!! =)
Åh, vad härligt med ett vegetariskt LCHFrecept! Själv är jag en kolhydratsälskare, men familjen äter mest LCHF och det kan ibland vara svårt att kombinera det med att jag äter vegetariskt. Pajen låter verkligen toppengod, och ser riktigt smaskig ut också <3
Hoppas den smakar!! =))
Hejsan. kalas buffe ser otroligt god ut. Otroligt snygga tallrikar du dukar med. ska nog prova pajen i helgen med ett glas rött så här på höst kanten. Kan nog bli din goda kladd kaka till kaffet ocxå.:)
SÅ gott! Har inte känt mig så inspirerad att laga rolig LCHF-mat på senaste, så det har blivit tråkigt. När jag såg den här pajen tänkte jag direkt att jag måste testa den.
Testade även med botten som någon tipsade om bland kommentarerna, men jag måste säga att trots att botten var väldigt god, så kändes den överflödig. Pajen i sig var SÅ god och full av smaker. Då ska det även tilläggas att jag innan LCHF tyckte att en paj med ett kraftigt och knaprigt pajskal typ var det godaste som fanns. 😉
Den ser god ut, det ska testas. 🙂
ååh mums va gott! Det där åker rätt in på testa-listan! (Faten va såå snygga, vart har du hittat dem?)
Finns lite över allt men dessa beställde jag från Bagaren och Kocken och Syster Lycklig =)
Mums vilken härlig mat! 🙂
Oj vilken härlig buffé. Blev säkert ett lyckat 3-årskalas. Italienskt är så gott……..
Och vilka härliga formar du inhandlat. Ha det bra i det härliga höstvädret vi har. KRAM
Ser jätte gott ut. Tapas är bland det godaste som finns. Jag undrar dock om någon vet om det finns ett annat alternativ att göra ”pajskal” istället för den omelettliknande eftersom jag inte är så förtjust i den varianten.
Ellinor tipsade om Airams recept som lyder:
4 dl mandelmjöl, 1 dl riven parmesan, 1 ägg, 25 g smör i bitar.
Blanda allt till en deg, gärna i mixer. Platta ut tunt i en pajform med ca 25 cm Ø.
Grädda i 200-225° ca 10 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.
Tack för tipset! Det ska testas mycket snart. 🙂
Underbara matbilder! LYX! Det bara vattnas i munnen och man sitter här med snålvattnet rinnande. Funderar på vad vårt eget kylskåp har att erbjuda idag… Blir nog tacoköttbullar… …och sallad till det. Inte lika gott och lyxigt som hos er alltså. Men, rätt gott ändå…
Kram och ha det gott!
ÅsaS
Åhh, italiensk plockmat är såå gott! Och ett glas rött till det – världsklass!!
Hej söta!
Det är ju såååå musigt med paj!! Jag åt oxå paj igår. Har hittat ett pajskals recept hos Airam som är supersmarrigt. Tror du skulle gilla 😉
https://ettlivibalans.blogspot.com/2011/09/bacon-o-broccolipaj.html
Såklart kan du ju ha vilken fyllning du vill 😉
Kramilikramiiiiz
Ska prova ngngång!
Hej! Är inne nästan varje dag på din blogg och bara älskar dina recept. Idag har min man och jag bröllopsdag så det blir Creamy Chicken Bacon ikväll som skall provas 🙂
STORT gratts!!! Hoppa det smakar!! =)
Åååååhhh den är SÅ GOD!!!!!
åh sån där mat är det godaste jag vet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ser supergott ut. Finns oliver med pesto färdigt?? lät gott!!
kramis
ps) vad är äggdeg??
Visst är det gott!! Yess, Ridderheims!
Det är när man gör en omelettliknande pajdeg som botten.
denna ska jag testa, fast jag fegar nog på rocculan eftersom sonen inte gillar det alls. Ridderheims delikatesser handlade jag med när jag jobbade som inköpare på mitt gamla jobb, det är så gott!!
PS ruccolan smakar inte i pajen fat givetvis om man lägger ovanpå =)
Mmm…ser ju riktigt gott ut!