Jag inspirerades av ett Allt om Mat recept men gjord det på mitt vis så klart – det blev sååååååå gott!!! Det här kommer jag göra många gånger!
Ibland behöver det inte vara så avancerat!
Rena råvaror är fullproppade med näringsämnen och smakar därefter och det här är en sådan rätt som är så enkelt men så gott!
Rotfrukterna kan så klart bytas ut mot andra. Lägg tex till potatis om ni vill.
ALLT-I-EN PLÅT Italiensk Lax
- Portioner: 4
Ingredienser
2 morötter
1/2 kålrot
1 grönsaksbuljong
2 tsk torkad timjan
rapsolja eller ekologiskt kokosfett
500 g portionsbitar laxfilé
4 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
150 g fetaost
ruccolasallad
Ingredienser till vitlökssås
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Skär morot och kålrot i mindre bitar, jag skar dem i ca 2 x 4 cm. Koka dem i ca 5 minuter med en grönsaksbuljongtärning.
Häll av vattnet och ånga av och lägg dem på en ugnsplåt.
Ringla 2 msk av oljan över. Krydda med timjan. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Skär laxen i stora kuber. Ta ut grönsakerna och lägg laxen ovanpå. Salta och peppra. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med 1 msk olja och de pressade vitlöksklyftorna. Fördela tomatoljan över lax och rotfrukter. Smula feta över.
Stek ytterligare 10 minuter. Strö över lite ruccola. Servera med den goda vitlökssåsen eller bara lite grekisk yoghurt.
8 kommentarer
Det här var jättegott, kommer definitivt bli ett stående inslag på menyn. 😀 Gjorde vitlökssåsen till.
Vad kul att höra! tack för feedback!
Fantastiskt gott😋⭐️✨
Måste bara säga TACK fina du för alla goda recept, mode och inredning❤️ Har följt dig flera år och bara fått BRA tips på ALLT från dig🌷🌷🌷
Ska absolut prova, ser o låter jättegott ut. Soltorkade tomaterna, är det såna i olja eller torkade i påse?
Det är upp till var och en. Jag undviker solrosolja så jag köper alltid vacuumförpackade.