I annonssamarbete med Dryckestipset.se
Hej hej på er!
Har ni en fin söndag so far?
Jag har precis bestämt mig för kvällen middag, det får bli PIZZA (på lågkolhydratbotten) och så får det bli ett glas av vinet jag ska tipsa om!
Tror det får bli köttfärspizza! Blev så sugen på det när mamma och syrrorna hade en liten mysig fredagsdejt med just köttfärspzza som vi är uppvuxna med!
Jag kunde tyvärr inte vara med igår då min granne Sara hade en tjejmiddag som jag var bjuden till.
Inycon Appassimento Organic, 2020 passar nämligen perfekt till pizza men även pastarätter med fylliga smaker, mustiga grytor, pizza och är dessutom ett mycket bra grillvin.
Passar även utmärkt till hårdostar och smakrika charkuterier.
Det är en prisvärd 2 liters box från Sicilien och gjort på torkade druvor. Detta ger ett vin med större djup och smakregister och något högre alkoholhalt.
50% Aglianico och 50% Perricone druvor! Klassiska druvor från södra Italien.
Vinet är mörkt rödviolett och har stor och generös doft av mörka bär, lakrits med fruktig arom.
Fyllig och bärigt fruktig med lång eftersmak och kryddigt avslut.
Ett mycket trevligt allroundvin tycker jag!
ART NR 55048 | Inycon Appassimento Organic, 2020 | 2000 ML | 13,5% ALK | 200 KR | Socker: 1,290 g/100 ml
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Här kommer ett tips på en LJUVLIG rätt att servera till detta vinet! Cacciatore (italiensk kycklinggryta)
Jag gjorde min i Crockpot men det går så klart att tillagas i gryta på spisen. Gör alla moment och låt då hela grytan puttra i ca 30 minuter.
Bucatini är tjocka och ihåliga spaghettis och är väldigt bra på att binda samman kraftiga såser som en tomatsås! Men man kan så klart servera denna grytan till lågkolhydratalternativ eller till en god grönsallad!
Italiensk kycklinggryta Cacciatore
- Portioner: 6
Ingredienser
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
3 msk mörk balsamvinäger
250 g skivade champinjoner
1 kilo kycklingfiléer
salt, peppar eller allroundkrydda
3 msk olivolja
2 små paprikor, gul, orange eller röd
1 stor morot
2 burkar krossade eller hela tomater á 400 g av god kvalitet
2 dl rött vin
1,5 msk kycklingfond
1 dl svarta urkärnade oliver
2 tsk italiensk salladskrydda (går att ersättas med örter som oregano, timjan)
2 tsk stark paprikapulver
Instruktioner
Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar eller med allroundkrydda och stek dem på båda sidor tills de fått lite färg. Lägg över i crockpot.
Finhacka vitlök och lök. Skär champinjonerna i skivor. Torka rent stekpannan. Hetta upp 1 msk olivolja på medelvärme i en stekpanna och lägg i löken, vitlöken och champinjonerna. Låt allt få lite färg och rör sedan ner balsamvinäger. Låt vinägern koka in lite. Fördela över kycklingen.
Skär paprikan i skivor. Skala och skär moroten i slantar, lägg över kycklingen. Häll över tomater, rött vin, kycklingfond, oliver och krydda. Lägg på locket och sätt crockpoten på låg och laga i 4 timmar. Ta upp kycklingen och sätt crockpoten på hög och tillaga tomatsåsen 1 timme till. Smaka av och krydda eventuellt med salt & peppar. Säng av crockpoten.
Lägg i kycklingen igen och låt bli varm i såsen.
Servera med valfritt tillbehör och gärna ohämmat med parmesan och örter som färsk timjan eller bladpersilja.
4 kommentarer
Hej
Låter gott. Kan man laga grytan utan crockpot? Hur länge ska den då koka?
Det skrev jag i inlägget =)
Å jag läste slarvigt
Ingen fara! =)