Hej på er!
Jag har fått dille på dessa smakerna!
I går blev det därför fyllda kycklingfiléer, p r o p p f y l l d a som ni ser! YUM!
Detta är så enkelt att göra men smakerna är inte det =)
Jag penslade filéerna med olivolja och lite tamarisoja och sedan skjuts in i ugnen i 25 minuter.
Voila! Klara! En härlig sås har blivit till 👌🏻
Jag serverade kycklingen uppskuren med lågkolhydrat pasta som jag blandat med soltorkade tomater (röd pesto) vitlök, schalottenlök och lite vitt vin som ni hittar recept på HÄR
Lite ruccola och parmesan på det.
Italiensk kyckling med pesto och soltorkade tomater
- Portioner: 3-4
Ingredienser
3–4 kycklingfiléer
salt, svartpeppar
1 vitlök solo
3 msk grön pesto
1/2 dl naturell färskost
1 kula mozzarella (125 g)
3–4 nypor babyspenat
6–8 soltorkade tomater, finhackade
olivolja, tamarisoja
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Skär snitt i kycklingen på sidorna och fläk upp kycklingfiléerna. Salta och peppra.
Lägg lite babyspenat på ena sidan.
Finhacka mozzarella, vitlök och soltorkade tomater och blanda med peston och färskost. Salta och peppra.
Fyll kycklingen med röran och vik över andra kycklingsidan.
Pensla med soja och olivolja och dra något varv med salt & pepparkaret.
Sätt in i ugnen i ca 20 min.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
7 kommentarer
Hej,
Lagade denna igår kväll; blev så HIMLA gott! Tänker ge mig på den ädelostbakade laxen ikväll, men får ta vin istället för sherry i såsen.
Vill passa på att tacka dig för alla fantastiska recept genom åren. (Har följt dig sedan 2009). Går alltid in på din blogg, eller tittar i dina böcker, när vi ska ha gäster, eller jag vill prova något nytt recept. För jag vet att det ALLTID blir gott!
Hälsningar Ingela
Vad glad jag blir av dina ord! Tack! 🌸💜
Trevlig helg! Kram!
Såg väldigt gott ut! Men jag har en fråga. Färskosten blandar du den i röran och har i kycklingen eller använder du den sen och ”reder” av såsen som blir i formen?
Tack (igen) för en jättefin blogg med en lagom blandning av allt. 🙂
Kram Anna Haeggman
Den ska i röran 🙂
Ska förtydliga! Kul att du trivs här Anna! Stor kram
Det såg supersmarrigt ut! Kanske kan vara något att prova i helgen 🙂
/Sandra
https://kojatillslott.se
Trodde vi skulle bli åtminstone 4 pers till middagen idag, men tji fick jag.. Hade laddat för nån ”rolig” kycklingrätt, men det får bli nån enklare variant ikväll, då det bara är jag och sonen hemma. Potatisgratäng önskade Junior, så då får det bli så, och kycklingfilé i all enkelhet. Fast funderar på att köra den i ugnen istället för i panna. Tror den blir lite saftigare då.
Ha det gott!