Italiensk kyckling med pesto och soltorkade tomater

av Åse

Hej på er!

Jag har fått dille på dessa smakerna!
I går blev det därför fyllda kycklingfiléer, p r o p p f y l l d a  som ni ser! YUM!

Detta är så enkelt att göra men smakerna är inte det =)

Jag penslade filéerna med olivolja och lite tamarisoja och sedan skjuts in i ugnen i 25 minuter.

Voila! Klara! En härlig sås har blivit till 👌🏻

Jag serverade kycklingen uppskuren med lågkolhydrat pasta som jag blandat med soltorkade tomater (röd pesto) vitlök, schalottenlök och lite vitt vin som ni hittar recept på HÄR
Lite ruccola och parmesan på det.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiensk kyckling med pesto och soltorkade tomater


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 3-4

Ingredienser

34 kycklingfiléer
salt, svartpeppar
1 vitlök solo
3 msk grön pesto
1/2 dl naturell färskost
1 kula mozzarella (125 g)
34 nypor babyspenat
68 soltorkade tomater, finhackade
olivolja, tamarisoja


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Skär snitt i kycklingen på sidorna och fläk upp kycklingfiléerna. Salta och peppra.
Lägg lite babyspenat på ena sidan.
Finhacka mozzarella, vitlök och soltorkade tomater och blanda med peston och färskost. Salta och peppra.
Fyll kycklingen med röran och vik över andra kycklingsidan.
Pensla med soja och olivolja och dra något varv med salt & pepparkaret.
Sätt in i ugnen i ca 20 min.

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

7 kommentarer

Ingela 9 mars, 2019 - 12:21

Hej,
Lagade denna igår kväll; blev så HIMLA gott! Tänker ge mig på den ädelostbakade laxen ikväll, men får ta vin istället för sherry i såsen.
Vill passa på att tacka dig för alla fantastiska recept genom åren. (Har följt dig sedan 2009). Går alltid in på din blogg, eller tittar i dina böcker, när vi ska ha gäster, eller jag vill prova något nytt recept. För jag vet att det ALLTID blir gott!
Hälsningar Ingela

Svara
Åse 9 mars, 2019 - 12:23

Vad glad jag blir av dina ord! Tack! 🌸💜

Trevlig helg! Kram!

Svara
Anna Haeggman 1 mars, 2019 - 07:41

Såg väldigt gott ut! Men jag har en fråga. Färskosten blandar du den i röran och har i kycklingen eller använder du den sen och ”reder” av såsen som blir i formen?
Tack (igen) för en jättefin blogg med en lagom blandning av allt. 🙂
Kram Anna Haeggman

Svara
Åse 1 mars, 2019 - 07:43

Den ska i röran 🙂
Ska förtydliga! Kul att du trivs här Anna! Stor kram

Svara
Sandra 28 februari, 2019 - 20:14

Det såg supersmarrigt ut! Kanske kan vara något att prova i helgen 🙂

/Sandra
https://kojatillslott.se

Svara
ÅsaS 28 februari, 2019 - 18:29

Trodde vi skulle bli åtminstone 4 pers till middagen idag, men tji fick jag.. Hade laddat för nån ”rolig” kycklingrätt, men det får bli nån enklare variant ikväll, då det bara är jag och sonen hemma. Potatisgratäng önskade Junior, så då får det bli så, och kycklingfilé i all enkelhet. Fast funderar på att köra den i ugnen istället för i panna. Tror den blir lite saftigare då.
Ha det gott!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.