Ingredienser
800 g nötfärs
1 gul lök, grovt riven
1 stort ägg
0,5 dl pofiber (eller tex havregryn)
0,5 dl tomatsås
1 dl vatten
3 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk oregano
1 msk soja
Fyllning:
100 g salami, strimlad
1 kruka basilika, grovhackad
1 dl färskost
2 msk soltorkade tomater, finhackade
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Blanda ihop ingredienserna till köttfärssmeten.
Lägg ut på gladpack och forma till en rektangulär platta.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och smeta ut på köttfärsplattan. Rulla ihop.
Lägg i ugnsform och gärna grönsaker eller rotfrukter runt om. Låt gå i ugn i ca 45 minuter, höj eventuellt ugnsvärmen sista 10 minuterna.